ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Άγης Τσίγκος: «Οι δημότες και η πόλη του Ασπροπύργου αξίζουν καλύτερη τύχη»

Μέσα σ ένα κλίμα ενθουσιασμού και εκτίμησης, για τον επικεφαλής και τους υποψηφίους συμβούλους,  αγκαλιάστηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η παρουσίαση του συνδυασμού ‘ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ’.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν συν τοις άλλοις :

Άγης Τσίγκος: «Οι δημότες και η πόλη του Ασπροπύργου αξίζουν καλύτερη τύχη»Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , κύριοι Μπαλτάς Αριστείδης και Πάντζας Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κύριος Βασιλείου Γιάννης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού κυρίου Σπίρτζη Χρήστου, κύριος Εμμανουήλ Δημήτρης, απ το οργανωτικό του Σύριζα ο κύριος Ρουσσιάκης Αχιλλέας, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Α, κύριος Νικολόπουλος Νίκος, ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Φαρμάκης Ταξιάρχης και  η υποψήφια περιφερειακή  σύμβουλος Τσολομύτου Αγγελική.

Η ομιλία του Άγη Τσίγκου, επικεφαλής του συνδυασμού:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες του Ασπρόπυργου,

Τον  ερχόμενο Μάιο   θα κληθούμε πάλι να αποφασίσουμε, για το πώς θέλουμε την πόλη μας, δηλαδή τη διοίκηση, τις πολιτικές, τις  κοινωνικές και οικονομικές τους λειτουργίες, την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητά μας σ’ αυτή.

Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας, πως η υποβάθμιση της πόλης και της ζωής μας συνεχίστηκε  και σε αυτήν την θητεία της δημοτικής αρχής.

Σήμερα στον Ασπρόπυργο υπάρχει μια δημοτική αρχή, δημαρχοκεντρική, χωρίς οργανωμένη κοινωνική ζωή,   μακριά από τους δημότες, που παρακολουθούν  τις εξελίξεις εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για όσα συμβαίνουν στο δήμο,  στα καφενεία  και στις κατ’ ιδίαν   συζητήσεις.

Οι δημότες και η πόλη του Ασπροπύργου αξίζουν καλύτερη τύχη.

Είναι ντροπή  να ακούγεται ο Ασπρόπυργος στα δελτία ειδήσεων μόνο για εγκλήματα και παράνομες πράξεις.

Έχοντας  πίστη στις δυνατότητες του Δήμου μας και των συμπολιτών μας,

με δηλωμένη τη διάθεση να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία το αναφαίρετο δικαίωμα να έχουμε λόγο για το τι μέλλει να γίνει στο Δήμο μας,

θέλουμε να προωθήσουμε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση, που περιλαμβάνει

 • Αναπτυξιακό σχέδιο του Ασπρόπυργου για την αναβάθμιση της πόλης μας,
 • στον τομέα της παιδείας, με τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, με προτεραιότητα,

το 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, την στέγαση του ΕΠΑΛ στο χώρο που προβλέπεται, την Στέγαση του 4ου Γυμνασίου στην  Γκορυτσά σε κανονικό κτιριακό συγκρότημα.

 • Προτείνουμε και θα αγωνιστούμε για την ίδρυση  Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Δήμο μας, που  είναι δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης με διευρυμένο πρόγραμμα, έμφαση στις Καλές Τέχνες και κατευθύνσεις Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου-Κινηματογράφου και Χορού.

Περιλαμβάνει Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο και ως υπερτοπικό- διαδημοτικό σχολείο μπορεί να δέχεται μαθητές από όλους δήμους της Δυτικής Αττικής.

  • στο τομέα του πολιτισμού, με ενεργοποίηση πολιτών με δεξιότητες και ενδιαφέροντα, καθώς και πολιτιστικών  φορέων
  • στον τομέα του αθλητισμού, με την διεκδίκηση κονδυλίων  από την πολιτεία,

ώστε  να δοθεί η δυνατότητα στην νεολαία της πόλης μας και σε όλους τους δημότες να εκφράσουν τις πολιτιστικές τους ανησυχίες και τα αθλητικά τους ενδιαφέροντα στον ελεύθερο χρόνο

  • στον τομέα της υγείας , με την ανάπτυξη δομών υγείας, Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) σε κατάλληλο κτίριο που θα προτείνει ο Δήμος και θα οργανωθεί με γιατρούς από το Υπουργείο.
 • Άμεσα
 • την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας
  • ένταξη  περιοχών σε σχέδιο
 • Να υλοποιηθούν τα σχέδια πόλης για τη Γκορυτσά και το Λαιμό Λουζιτάνια, που καθυστερούν απαράδεκτα.                                                 
 • Η οργάνωση της Βιομηχανικής περιοχής, της Εμπορικής ζώνης και η πολεοδόμησή της, καθώς και η ολοκλήρωση της περιφερειακής Αιγάλεω, που θα ανακουφίσει τη πόλη από τα φορτηγά. Είναι άμεσες ανάγκες, που θα αναβαθμίσουν τη πόλη.
 • Να μελετηθούν οι πυκνοδομημένες περιοχές ,με προοπτική την ένταξη στο σχέδιο πόλης.
  • δημιουργία χώρων πρασίνου
  • Λήψη μέτρων  για τους συμπολίτες μα, που ασκούν γεωργική καλλιέργεια  με δένδρα, κηπευτικά  και κτηνοτροφία για να μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. 
  • Την ανάδειξη  της λίμνης των Ρειτών,  την σημερινή λίμνη Κουμουνδούρου, που ήταν αφιερωμένη στην Περσεφόνη και είχε άμεση σύνδεση με τη διεξαγωγή των Ελευσίνιων Μυστηρίων και την αρχαία Ιερά Οδό.

Σε συνεργασία  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέσα στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ελευσίνας, με ήπιες προσεκτικές  παρεμβάσεις,  να γίνει  επισκέψιμη,  για να αναδειχθεί  η αρχαιολογική  αξία της λίμνης και η  μοναδικότητα  του υδροβιότοπου.

  • αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Ασπροπύργου, που αποδόθηκε από την Κυβέρνηση στο Δήμο.
  • αξιοποίηση της κοινωνικής οικονομίας ως εναλλακτικού παραδείγματος, στην ανάπτυξη πολιτικών απασχόλησης, ενισχύοντας στο Δήμο μας την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό κεφάλαιο. 
  • βελτίωση των συνθηκών της επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας,

ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης και εργασίας των συμπολιτών μας.

Με ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της αξιοποίησης της κοινωνικής οικονομίας και την βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας,

Επιθυμώντας την ισότιμη έκφραση  των δημοτών στα όσα γίνονται στην πόλη μας, γεγονός που επιτυγχάνεται με το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Κλεισθένη , την μεταρρύθμιση για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση της απλής αναλογικής ,

Γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου μας, τα οποία, σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, δεν είναι αυτονομημένα από την γενικότερη οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κατάσταση,

Προσκαλούμε όλους τους Ενεργούς  Πολίτες για την Προοδευτική Δημοκρατική Αναγέννηση του Ασπρόπυργου, τους φορείς και κινήσεις, που δεν ενσωματώνονται στη διαχείριση της μέχρι τώρα πολιτικής αλλά αντιστέκονται, να συμβάλουν με  αποφασιστικότητα  στην  προσπάθεια για  την  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΤΩΡΑ  του  Ασπρόπυργου  στις εκλογές  του ΜΑΙΟΥ 2019.

Ο συνδυασμός συγκροτείται από συμπολίτες μας με γνώση, εμπειρία και ικανότητες, με διάθεση και εργατικότητα, με πίστη στη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, με ανιδιοτέλεια, έτοιμους να αγωνιστούν  και να διεκδικήσουν για το συμφέρον του ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.

Άμεση προτεραιότητα είναι το συνολικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα προβλήματα της πόλης σε βάθος χρόνου, χωρίς συμβιβασμούς σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλούμε όλους να συστρατευτείτε για την Προοδευτική Δημοκρατική Αναγέννηση του  Ασπροπύργου. 

Για  να γίνει επιτέλους, ο Ασπρόπυργος μια Σύγχρονη Ανθρώπινη Πόλη

ΠΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ   ΣΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΠΟΛΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΤΩΡΑ   !!! 

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Μετά το πέρας της ομιλίας παρουσιάστηκε η πρώτη ομάδα των υποψηφίων συμβούλων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ