ΤΟΠΙΚΑ

Άγνωστοι παραποιούσαν λογαριασμούς ύδρευσης στη Μάνδρα

xaker1-3-2-2015Μια πολύ σοβαρή υπόθεση παραποίησης λογαριασμών ύδρευσης στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ερευνά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη, στα ταμεία του Δήμου Μάνδρας υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ δημοτών και υπαλλήλων του δήμου. Αυτές σχετίζονταν με τις χρεώσεις ύδρευσης στους λογαριασμούς που είχαν στην κατοχή τους οι πολίτες, οι οποίες διέφεραν από τις ενδείξεις των ηλεκτρονικών αρχείων του δήμου. Με άμεση παρέμβασή της η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη κάλεσε την εταιρεία που είχε εγκαταστήσει το λογισμικό στην υπηρεσία ύδρευσης, προκειμένου να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε εκπρόσωπος της εταιρείας διαπίστωσε ότι υπήρχε χακάρισμα στο λογισμικό και πιο συγκεκριμένα στους κωδικούς, με συνέπεια να μην γίνεται αντιληπτός όποιος παρενέβαινε στη λειτουργία του λογισμικού. Κατόπιν τούτου, η δήμαρχος κατέθεσε μύνηση κατ΄αγνώστων και ζήτησε την βοήθεια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργήθηκε εξονυχιστική έρευνα από ειδικά κλιμακια , στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η εγκατάσταση λογισμικών προγραμμάτων απομακρυσμένης διαχείρισης.

Η έρευνα συνεχίζεται και το προανακριτικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά με πρώτο το χρονικό διάστημα που σημειώθηκε η παραβιάση του λογισμικού ύδρευσης του δήμου . Αυτό το αναφέρουμε διότι η νέα δημοτική αρχή έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και περίπου 35 μέρες. Δεύτερον, ποιος θα είχε συμφέρον να προβεί σε μια τέτοια κίνηση και τρίτον αυτός/αυτοί που πραγματοποίησαν την παραβίαση, δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν αντίγραφα των λογαριασμών και ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα ανακαλυφθούν; Αναμένουμε ότι η υποθεση θα εξιχνιασθεί το συντομότερο δυνατό, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει και ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ