Νέα αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ζεφύρι και το Μενίδι για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., των Τμημάτων Ασφαλείας Αχαρνών και Ζεφυρίου και την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν 2 ημεδαποί Ρομά για παράβαση του Νόμου περί όπλων
Κατασχέθηκαν, επίσης, 4 κυνηγετικές καραμπίνες, 1 πιστόλι, 1 πιστόλι τύπου replica
61 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες και 5 κάλυκες
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας – λίγο μετά τις 22:00 εκτυλίχθηκε άγρια καταδίωξη όταν ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εντόπισε αυτοκίνητο mercedes που οδηγούσαν ύποπτοι Ρομά, με κατεύθυνση προς Ζεφύρι, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία στα Μελίσσια με κατεύθυνση προς Ζεφύρι,
Οι κακοποιοί, στην πρώτη φάση της καταδίωξης, προσπάθησαν να εμβολίσουν τις μηχανές των αστυνομικών, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, μέσω της Αττικής οδού μέχρι και το Ζεφύρι, όπου οι κακοποιοί χάθηκαν μέσα στον καταυλισμό των Ρομά.
Λιγο πριν βγουν στην Αττική οδό, πέταξαν ένα τσαντάκι με κοσμήματα -μάλλον κλεμμένα- που έχει ήδη στα χέρια της η αστυνομία.
Πληροφορίες που ήθελαν τους αστυνομικούς να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την ΕΛΑΣ.
Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter