ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Άκρως εποικοδομητική η αποστολή του Δήμου Φυλής στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας

Άκρως εποικοδομητική η επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Φυλής στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, και της συμμετοχής της στο ετήσιο συνεδρίου του δικτύου πόλεων ELISAN, στο οποίο μέλος είναι ο Δήμος Φυλής. Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς κατέχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του δικτύου.

Κατά τις δύο ημέρες του συνεδρίου, πέτυχε μία σειρά από συνεργασίες με βραχυχρόνιο ορίζοντα υλοποίησης, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ευρωπαϊκές συνεργασίες για την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η πιο σημαντική συνεργασία είναι αυτή με την Ένωση Δήμων Γαλλίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, με την οποία ο Δήμος Φυλής έχει ήδη συνυποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση χρηματοδότησης για κοινωνικές δράσεις. Δεδομένη θεωρείται η συνεργασία στο άμεσο μέλλον με τον Δήμο του Ρόττερνταμ, καθώς και με το Δήμο της Μασσαλίας, ενώ έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις και με τον Δήμο της Βαλένθια.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Δήμαρχος του Ρόττερνταμ στην αποστολή του Δήμου Φυλής, παραθέτοντας μάλιστα επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο, ενα κτίριο του 19ου αιώνα, που αποτελεί το αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης και ένα από τα ελάχιστα που γλίτωσαν τους βομβαρδισμούς του Β´Παγκοσμίου πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου με θέμα «Ιnnovation in care», συμμετείχαν 160 σύνεδροι από όλη την Ευρώπη και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 επιμέρους συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των πόλεων.

Tο Διευρωπαϊκό Δίκτυο ELISAN αποσκοπεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτάσεων ανάμεσα στους εταίρους με σκοπό να συνδράμουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στη διαμόρφωσηαποτελεσματικών πολιτικών ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης  μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων ο Χρήστος Παππούς έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του: Ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής εταίρος στη σύμπραξη των πέντε Δήμων της Δυτ. Αττικής που απέφερε το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου ήδη διανέμονται , σε τακτές ημερομηνίες, τρόφιμα σε απόρους. Εξάλλου, με παρέμβαση του Δημάρχου εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Εργασίας η απασχόληση 263 μακροχρόνια ανέργων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Επίσης ο Δήμος Φυλής θα είναι ένας από τους τριάντα Δήμους στους οποίους θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα, που θα εξασφαλίσει ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα σε απόρους.

Αναμνηστική φωτογραφία από την αποστολή του Δήμου Φυλής έξω από το Δημαρχείο του Ρόττερνταμ: Η διευθύντρια της πολεοδομίας κυρία Έλλη Κατσανού, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Αντωνόπουλος και ο διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Βέλλης Γεώργιος
Αναμνηστική φωτογραφία από την αποστολή του Δήμου Φυλής έξω από το Δημαρχείο του Ρόττερνταμ: Η διευθύντρια της πολεοδομίας κυρία Έλλη Κατσανού, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Αντωνόπουλος και ο διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Βέλλης Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ