ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Άμεσα η υλοποίηση των δωρεάν μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας στον δήμο Ασπροπύργου

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην κατάμεστη Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου («Δημ. Καλλιέρης»), ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, και ο Επικεφαλής του Τμήματος Διμερών Πολιτιστικών Σχέσεων, Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Πιετρ Κούπρικοβ, ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων που για τους επόμενους μήνες, θα γίνουν σε Σχολείο της Γκορυτσάς, εντελώς δωρεάν. Ακόμη, έγινε γνωστό πως από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα λειτουργήσουν τμήματα και στο ιστορικό κέντρο και στην Γκορυτσά.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που εκδηλώνεται με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Πούσκιν, εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύπλευρης συνεργασίας, που συμφώνησε ο Δήμος Ασπροπύργου με την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, και η οποία έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με τη δεύτερη πατρίδα τους, και τη διατήρηση του γλωσσικού τους πλούτου που, χωρίς τα φροντιστήρια εκμάθησης, δεν θα μεταβιβαστεί στα παιδιά τους. Μιλώντας στους μαθητές και τους γονείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, καθώς και στους αθλητές του Σκάκι, που όλοι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα Ρωσικής Γλώσσας, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ρωσίας, και όσους συνέβαλαν στην ευόδωση της προσπάθειας. Μάλιστα, προανήγγειλε την ίδρυση και λειτουργία Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου, στην Γκορυτσά, καθώς και την αδελφοποίησης του Δήμου Ασπροπύργου με Δήμο μεγάλης Ρωσικής πόλης. Επίσης, ο κ. Μελετίου, ζήτησε από τον παρόντα Ρώσο Διπλωμάτη, να μεταφέρει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση των Πολιτών του Ασπρόπυργου προς τους Ρώσους που θρηνούν τα θύματα του εγκλήματος στην Ουκρανία, ενώ αναφέρθηκε και στους Έλληνες που κατοικούν στην εν λόγω χώρα και στην εθνική ανάγκη, η Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για την ασφάλειά τους. Απ΄ την πλευρά του, ο κ. Πιέτρ Κούπρικοβ, συνεχάρη τον κ. Μελετίου, για τις δράσεις που αναπτύσσει στους τομείς του Πνεύματος, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του, για την πολύπλευρη συμπαράσταση του Δήμου προς τους

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ