ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ασπροπύργου στα σχέδια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις φυλακές

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ασπροπύργου στα σχέδια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις φυλακές

Η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή του Θριασίου Πεδίου και ευρύτερα της Δυτικής Αττικής είναι σε όλους μας γνωστή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να εκμεταλλεύονται αυτήν την εικόνα, προωθώντας λύσεις για την περιοχή μας που είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των πολιτών.

Αυτό δεν το αναφέρουμε λόγω της επικείμενης μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, αλλά και για πολλά άλλα προβλήματα όπως η εγκληματικότητα, τα σκουπίδια, η ανεξέλεγκτη λειτουργία διαφόρων δραστηριοτήτων κ.α.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των φυλακών – για άλλη μια φορά – εφαρμόζεται η τακτική  προετοιμασίας μιας περιοχής- μέσω δημοσιευμάτων- ώστε όταν φθάσει η στιγμή να παρθούν και οι σχετικές αποφάσεις….

Η παραπάνω μέθοδος έχει εφαρμοσθεί πολλάκις στην περιοχή της Δυτικής Αττικής .

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Ασπρόπυργο την Τετάρτη, όπου στην εισήγησή του ο δήμαρχος ανέφερε :’’Το θέμα αυτό τέθηκε με  τη μορφή του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητάς του και τέτοιου είδους θέματα πρέπει να συζητούνται από κοινού με την τοπική κοινωνία.  Ας ξεχάσουν λοιπόν  ότι θα αποφασίσουν χωρίς την έγκρισή μας !’’

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ασπροπύργου στα σχέδια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις φυλακές

Ο κ. Μελετίου ανέφερε επίσης ότι μόλις πληροφορήθηκε την είδηση επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Οικονόμου , ο οποίος του διευκρίνισε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα ακόμη και πως λόγω του μεταναστευτικού ο χώρος αυτός θα μετατραπεί ή σε hot spot ή σε φυλακές.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου δήλωσε ότι από τη νέα κυβέρνηση η κοινωνία μας περιμένει  άλλα πράγματα, ε και συγκεκριμένα οι πολίτες θέλουν να τους προστατεύσει κι όχι να τους υποβαθμίσει. ‘’Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση των φυλακών στον Ασπρόπυργο’’ διεμήνυσε ο κ. Μελετίου.

Κατόπιν, λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Γ. Ηλίας υπογράμμισε ότι ‘’Δεν είναι τυχαίο που μας θέτουν το δίλημμα η  hot spot ή  φυλακές’’, προσθέτοντας ότι ‘’ πρέπει να μεθοδεύσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας.’’ Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλ. Μυλωνάς μίλησε για αποφασιστικούς τρόπους αντίδρασης, ενώ ο κ. Αλ. Τσοκάνης είπε χαρακτηριστικά ότι ‘’Θεωρούν ότι είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής. Καλλιεργούν δε την αίσθηση ότι θα αντιμετωπισθεί η εγκληματικότητα με την παρουσία των φυλακών εδώ. Εάν δεν μπει μπροστά ο λαός του Ασπροπύργου δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα’’.

Ο δημοτικός σύμβουλος Τσίγκος Αγησίλαος είπε : ‘’ Στρώνουν το χαλί στους δημότες για το ότι θα έχουμε ασφάλεια. Αλλά η υποβάθμιση θα είναι μόνιμη και συνεχής’’ .

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του λέγοντας πως δεν είναι ό,τι καλύτερο οι φυλακές, έθεσε δε το ερώτημα στους πολίτες εάν είναι ευχαριστημένοι από την παρούσα κατάσταση, παράλληλα από την πλευρά του ο Δήμος μπορεί να ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη και συνέχισε αναφέροντας ότι καμία υποβάθμιση δεν φέρνει η φυλακή.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος της πόλης, μετά και την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης – ανέφερε ότι κινείται στα πλαίσια της συμπολίτευσης και πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση για το ψήφισμα.

Ακολούθως ο κ. Αγ. Τσίγκος  τόνισε τα εξής: ΄΄Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του βουλευτή και η περιοχή μας ως γνωστόν  χρειάζεται σχολεία κι όχι φυλακές’’ .

Απαντώντας ο  βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος διευκρίνισε πως δεν μίλησε για ανταλλάγματα αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ασπροπύργου στα σχέδια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις φυλακές

Τελειώνοντας ο κ. Ν. Μελετίου δήλωσε ότι η έκτακτη συνεδρίαση δεν συγκλήθηκε   μόνο από τα δημοσιεύματα αλλά και λόγω της δημοσίευσης του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής που χαρακτηρίζει ως κατάλληλο χώρο εγκατάστασης της φυλακής την παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο .

Στη συνέχεια εγκρίθηκε ψήφισμα της πλειοψηφίας να κινηθούν όλες οι  απαιτούμενες διαδικασίες για την αποτροπή δημιουργίας των φυλακών στον Ασπρόπυργο.

 

 

 

Ε. Λιάκος

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ