ΤΟΠΙΚΑ

Άνδρο τοξικομανών η περιοχή Αγίου Δημητρίου Αχαρνών

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε βάση ανεπίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι το Δήμο Αχαρνών επισκέπτονται καθημερινά για αγορά της δόσης τους 10.000 έως 12.000 τοξικομανείς. Οι αριθμοί αυτοί προκαλούν θλίψη αλλά και οργή, επισημαίνει o Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, ο οποίος προέβη σε νέα ενέργεια ενημέρωσης του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωαν. Πανούση για το χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή. Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου :

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, σας παραδίδει Φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της καθημερινής επίσκεψης 1000 έως 2000 χρηστών ναρκωτικών ουσιών από όλη την Αττική και όχι μόνο, για να προμηθευτούν ελεύθερα την δόση των ουσιών της εξάρτησης των. Χωροταξικά η περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ανήκει στην Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥΘΙ, η Νότια συνέχεια του Κεντρικού Μενιδίου, όπου στα όρια του περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις του Σ.Κ.Α. Το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή, ξεκίνησε δειλά – δειλά από το 1995 και εντάθηκε επικίνδυνα μετά το 2010, στο πλαίσιο μετατόπισης του από το Κέντρο της Αθήνας. Επιλέγει η περιοχή μας ως πιο κατάλληλη και για το έλεγχο από πλευράς Αστυνόμευσης και ο τρόπος και η τακτική, δεν διαφέρουν καθόλου από την ελεύθερη διακίνηση όλων των ναρκωτικών ουσιών, στους χιλιάδες εξαρτημένους της Αττικής.

Κατά τα άλλα, ο Σύλλογος μας ανέδειξε το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις, ακόμα και με τολμηρές προτάσεις, απέναντι στο πρόβλημα που εξελίσσεται σε ανίατη ασθένεια για ολόκληρο το Δήμο. Τις προωθήσαμε κατ’ αρχή στο Δήμο Αχαρνών, στην Πολιτεία, στο Υπουργείο, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, στη Βουλή, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Κατανόηση υπήρξε από όλους τους εμπλεκομένους τις Πολιτείας. Όμως ως εκεί. Άπαντες δήλωσαν αδυναμία και αναρμοδιότητα, μάλιστα με την προφορική βεβαίωση, έλεγαν ότι το θέμα της καθημερινής παρουσίας εκατοντάδων τοξικομανών στην περιοχής μας, είναι σε γνώση του «ΜΑΞΙΜΟΥ» και του Γραφείου του Πρωθυπουργού, γι’ αυτό και θα υπάρχει στην περιοχή αυξημένη αστυνόμευση. Όμως από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας, δεν υπήρξε κανένα έργο, ούτε καν έργο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας στην Περιοχή και το Δήμο. Κύριε Υπουργέ, Προστασίας του Πολίτη, της νέας Κυβέρνησης Μέσα από την εμπειρία και το μαρτύριο που καθημερινά βιώνουμε σαν κάτοικοι της Περιοχής Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, σας καταθέτουμε τις παρακάτω Γενικές προτάσεις, για μια συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου των Ναρκωτικών. 1. Πρώτη πρόταση , είναι η αναγνώριση των χρηστών , που χρήζουν δωρεάν χορήγηση της ουσίας από επίσημο φορέα της πολιτείας. 2. Δεύτερη πρόταση, η επίσημη αναγνώριση των πωλητών, με άδεια της πολιτείας για την εξάσκηση επαγγέλματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Όσο περισσότερους τοξικομανείς μεταφέρουμε στις Αχαρνές, τόσο μεγαλώνει και το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ : Με βάση ανεπίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι το Δήμο Αχαρνών επισκέπτονται καθημερινά για αγορά της δόσης των 10.000 έως 12.000 τοξικομανείς.

Ωστόσο, θα ήμασταν ευτυχείς, αν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας προωθήσετε προς λύση τα παρακάτω που αφορούν την περιοχή μας, είναι στην δυνατότητα σας, δεδομένου ότι, σήμερα η πλειοψηφία των τοξικομανών μετακινείται στα γνωστά στέκια προμήθειας, μέσω των στάσεων της Λεωφ. Δημοκρατίας, 17ης Αγίου Δημητρίου και την οδό Βαρδουσίων και της 18ης Κέντρου Διανομής ΕΛΤΑ, δια μέσου της οδού Μπόσδα. 1. Ζητάμε την, ΑΜΕΣΗ σύνδεση της Λεωφ. Δημοκρατίας με την οδό Μόρνου, στο ύψος της 16ης στάσης, με κόμβο και την διάνοιξη της για ένα χιλιόμετρο έως την οδό Μπόσδα, με πεζοδρόμια και τον κατάλληλο φωτισμό, ώστε να μετριαστεί η διοχέτευση τοξικομανών από την οδό Βαρδουσίων, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. 2. Την καθιέρωση Τοπικής Αστικής Συγκοινωνίας με σύνδεση της Λεωφ. Δημοκρατίας της στάσης Προαστιακού και οδού Φιλαδελφείας και με αμφίδρομη κατεύθυνση , για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής. Με την ελπίδα ότι καταφέραμε να σας μεταφέρουμε την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει μια ολόκληρη συνοικία μας, τους φόβους και τους κινδύνους των κατοίκων της, καθώς και τον κίνδυνο εξάπλωσης στον κεντρικό ιστό της πόλης των Αχαρνών. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Πετρόπουλος Βασίλης

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ