ΤΟΠΙΚΑ

Άνοιξε ο δρόμος, μετά από τρία χαμένα χρόνια καθυστερήσεων, για τη λύση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Βιλίων

83a9554230ed6e6cccfe522a2a4bd53e_LΆνοιξε ο δρόμος, μετά από τρία χαμένα χρόνια καθυστερήσεων, για τη διαδικασία λύσης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Βιλίων. Άμεσες και αποτελεσματικές οι κινήσεις της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη που αγωνίζεται για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο

Ιστορική στιγμή για τα Βίλια αποτελεί το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας που συζήτησε τη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μελέτη Αναθεώρησης του Σχεδίου των Βιλίων.

Πρόκειται για ένα θέμα, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους, που ταλανίζει εδώ και χρόνια την πόλη των Βιλίων. Μέσα από μία στοχευμένη στρατηγική και προσεκτικά οργανωμένη δράση, η νέα διοίκηση του Δήμου και προσωπικά η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, έθεσε σε προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος. Οι επίμονες προσπάθειες τελικά έφεραν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ξεπερνώντας κωλυσιεργίες, σκοπιμότητες και την αλλοπρόσαλλη πολιτική του απελθόντος Δημάρχου, που υποθήκευαν το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, μέσα στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα των Βιλίων, η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, ανέλυσε διεξοδικά όλες τις κινήσεις που έκανε η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα και προοπτική στην βιώσιμη οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του τόπου. Η πρόταση, της κ. Κριεκούκη, για τη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μελέτη Αναθεώρησης του Σχεδίου των Βιλίων ψηφίστηκε ομόφωνα επιδοκιμάζοντας τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου και αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα του ζητήματος.

«Για μας η προάσπιση του συμφέροντος των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην εξυπηρέτησή του. Είμαστε χαρούμενοι όταν καταφέρνουμε να λύνουμε τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Είναι χρέος και καθήκον μας να στεκόμαστε δίπλα στον κάθε δημότη» τόνισε η Δήμαρχος μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη.

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΒΙΛΙΩΝ

kriekouki7
Ιωάννα Κριεκούκη

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες

Βιλιώτισσες και Βιλιώτες

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τα Βίλια.

Ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε τους Βιλιώτες και τις Βιλιώτισες για χρόνια, βρίσκει τη λύση του.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν να μην είμαστε μαζί, σε αυτή τη σημαντική ημέρα για τα Βίλια. Γι’αυτό αποφασίσαμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ, στα Βίλια, ώστε να είμαστε όλοι μαζί και να μοιραστούμε τη χαρά της επιτυχίας.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, η νέα διοίκηση έθεσε σε προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος και διεκδίκησε την χρηματοδότηση των μελετών της Αναθεώρησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης των Βιλίων.

  • με έγγραφο αίτημα που απέστειλα στην Περιφέρεια στις 27 Φεβρουαρίου 2015,
  • με την απόφαση της 6ης Απριλίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου και
  • με προσωπικές επαφές και παραστάσεις μου,

έγινε σαφές στην νέα Διοίκηση της Περιφέρειας, τόσο ο δίκαιος και επιτακτικός χαρακτήρας του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας των Βιλίων να αποκτήσουν ξανά Σχέδιο Πόλης τα Βίλια, όσο και η αναγκαιότητα της εξ ολοκλήρου χρηματοδότησης του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου που στήριξε, προώθησε και έπεισε το σύνολο της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου να επανεντάξουν το έργο στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας και να αναλάβουν να καλύψουν το σύνολο του κόστους της μελέτης.

Η ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές στάση μας, άνοιξε το δρόμο στην Περιφέρεια και επανήλθε στην απόφαση του 2012, που είχε εμποδίσει να υλοποιηθεί ο απελθών Δήμαρχος.

Γιατί δική μας επιδίωξη και καθήκον ήταν, είναι και θα είναι η προάσπιση του συμφέροντος του τόπου και των συμπολιτών μας.

Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς επιδίωξη να παρέμβουμε στη διαδικασία ανάθεσης και εκπόνησης της μελέτης, δηλώσαμε εξ αρχής ξεκάθαρα, ότι ούτε τα χρήματα διαθέτουμε για να χρηματοδοτήσουμε την μελέτη, ούτε βέβαια την τεχνοκρατική επάρκεια διαθέτει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για να εκπονήσει τη μελέτη.

Αυτά ήταν επιχειρήματα του απελθόντος δημάρχου που, με τις ενέργειές του, στέρησε από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα της αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Τρία χρόνια χαμένα εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του απελθόντος Δημάρχου.

Οι σκοτεινές μέρες του παρελθόντος όμως, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Ο τόπος μας, θα πάει μπροστά θέτοντας στο περιθώριο αυτούς που καταχράστηκαν της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας.

Ο δρόμος για μία νέα αναπτυξιακή πορεία

των Βιλίων άνοιξε.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα ιστορικό γεγονός για τα Βίλια. Αποτελεί την επανέναρξη μιας διαδικασίας που την ξεκίνησε ο πρώην Δήμαρχος Παναγιώτης Ρούσσης πριν από χρόνια και που διακόπηκε προσωρινά για τρία χρόνια.

Μετά τη σημερινή, ελπίζω ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και την υπογραφή της Σύμβασης με την Περιφέρεια ξεκινά η δουλειά. Σηκώνουμε τα μανίκια και τρέχουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια δημαρχιακής θητείας, απερίσπαστοι και χωρίς προεκλογικές σκοπιμότητες, μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο.

Είναι στο χέρι μας πλέον, Περιφέρεια, Δήμος και κάτοικοι να συνεργαστούμε σε καθημερινή βάση ώστε να εκπονήσουμε τάχιστα ένα σχέδιο στο οποίο θα στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη των Βιλίων για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ανάπτυξη, που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει την ιστορική κληρονομιά και την παράδοση του τόπου, θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και θα παρέχει τις ευκαιρίες για μια ισόρροπη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, προς όφελος των κατοίκων των Βιλίων.

Βίλια, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάννα Κριεκούκη

Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ