ΤΟΠΙΚΑ

Άνοιξε τις πύλες του για το 17ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ ο δήμος Χαϊδαρίου

dimarxeio_xaidari-3Ο Δήμος Χαϊδαρίου φιλοξένησε το 17ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ(Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο στις 6 και 7 Δεκέμβρη, με την συμμετοχή 230 αντιπροσώπων από 52 Επιτροπές Ειρήνης απ’ όλη την Ελλάδα. Στο συνέδριο παρευρέθη αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής , με επικεφαλή τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Χαϊδάρι είναι μια πόλη που έχει υποφέρει από τις συνέπειες των πολέμων, λόγω του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης.. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι πρέπει να βρούμε και εμείς τρόπο να εξαλείψουμε τις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο ». Παράλληλα η ΕΕΔΥΕ ως κατεύθυνση της πάλης το φιλειρηνικό κίνημα, αποφάσισε να βάλει ως κύριους στόχους της για το επόμενο διάστημα, την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την αλληλεγγύη στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο της βαρβαρότητας και την αύξηση της παρέμβασης στα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Γιατί η πάλη για τις λαϊκές σύγχρονες ανάγκες, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, επιβάλλεται να συνδέεται με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εξάλειψη των αιτιών που τον γεννούν. Τέλος ,το σώμα του συνεδρίου ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της απερχόμενης Γραμματείας, ενώ εγκρίθηκαν επίσης 3 ψηφίσματα αλληλεγγύης για τον Κυπριακό, τον Παλαιστινιακό, τον Κουβανικό λαό . Με το συνέδριο να ολοκληρώνεται με την εκλογή νέου 57μελούς Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο στην πρώτη σύνοδό του εξέλεξε 12μελή Γραμματεία που αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος: Σταύρος Τάσσος. Γενική Γραμματέας : Ελπίδα Παντελάκη. Αντιπρόεδροι: Νίκος Ζώκας, Γιώργος Λαμπράκης, Βέρα Νικολαϊδου. Οργανωτικός Γραμματέας: Γρηγόρης Αναγνώστου. Οικονομική Υπεύθυνη: Αγγελική Σαμούρη. Μέλη: Χρήστος Μαργανέλης, Γιώργος Μηλιώνης, Ανδριανός Μπούκουρης, Ελένη Παπαδοπούλου, Ηρακλής Τσαβδαρίδης.

Η ειρήνη είναι τα σφιγμένα χέρια των ανθρώπων είναι το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου είναι το χαμόγελο της μάνας Τίποτ’ άλλο δεν είναι η ειρήνη. Δήμος Χαϊδαρίου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ