ΕΛΛΑΔΑ

Άφησε «παράθυρο» για… έκπτωτους Δημάρχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κ. Μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του για το θέμα της αξιολόγησης και των ελέγχων , άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για κατά μέτωπο επίθεση σε όσους δημάρχους δεν συμμορφωθούν. «Σύστημα αξιολόγησης υπήρχε και υπάρχει. Δεν το έφερα εγώ… Απλά μπήκε η ποσόστωση γιατί κατά το παρελθόν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν… 10 κατά την αξιολόγηση» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ενώ πρόσθεσε: «Ρητά και κατηγορηματικά δε συνδέεται η αξιολόγηση με απολύσεις, ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο στο νόμο. Άρα όσοι το λένε αυτό ψεύδονται, όπως ψεύδονται όταν λένε, ότι υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων το 2015». «Σε όλα τα Υπουργεία έχει εφαρμοστεί η ποσόστωση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους. Σχετικά με τους Δημάρχους που έχουν εμποδίσει την αξιολόγηση θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Το αν θα τύχουν έκπτωσης του αξίωματός τους, θα το αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι εγώ. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι και εκεί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Υπάρχει αυτή η αντίδραση γιατί κάποιοι φοβούνται» συμπλήρωσε.

«Επαναφορά στη νομιμότητα και την κανονικότητα ζητώ ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το 2015, τονίζοντας, πως απολύσεις θα υπάρξουν και μέσα στο έτος αυτό, από όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, ή παρατύπως έγινε η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. «Δεν πιστεύω να μη θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ο ποσοτικός στόχος λήγει στο τέλος του έτους;» διερωτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ