ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Έκθεση «Ελευσίνα – Ελευσίνια Μυστήρια» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Περίπου 60 αρχαία έργα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, την Εφορεία Δυτικής Αττικής και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, θα εμπλουτίσουν την σπουδαία έκθεση «Ελευσίνα – Ελευσίνια Μυστήρια».

Η έκθεση θα στηθεί ώστε να μοιάζει με το Τελεστήριο, το χώρο στον οποίο εισέρχονταν οι μυημένοι, ενώ στο διάδρομο που οδηγεί προς την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της Ιεράς Οδού, από την οποία περνούσε η πορεία των προσκυνητών.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Διάρκεια έκθεσης: 26/2 – 31/5/2018
Η έκθεση διαρθρώνεται σε δύο κύριες ενότητες με τίτλους «Ιερά Οδός» και «Ελευσίνα» κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει επτά υποενότητες. Έτσι, οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν καλύτερα το ¨Ελευσίνιο της Αθήνας», το «Σπήλαιο του Πανός επί της Ιεράς Οδού», το «Ιερό του Απόλλωνα στο Δαφνί», τις «Δύο μικρές λίμνες των Ρειτών – αφιερωμένες στη Δήμητρα και την Κόρη», το «Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα», τη «Γέφυρα του Αθηναϊκού Κηφισού» και τη «Γέφυρα του Ελευσινιακού Κηφισού», το «Ανάκτορο του Τελεστηρίου της Ελευσίνας», τον «Ιεροφάντη», τις «Διαδοχικές φάσεις του Τελεστηρίου – από την εποχή του Σόλωνα ως τα Ρωμαϊκά χρόνια», τη «Φεύγουσα Κόρη», τους «Θεούς και ήρωες στην Ελευσίνα», τα «Αετωματικά γλυπτά του Ρωμαϊκού Ναού» και τη «Ρωμαϊκή Ελευσίνα».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ