ΤΟΠΙΚΑ

Έκκληση προς τον δήμαρχο Ασπροπύργου να μην αποσταλούν οι φάκελοι για επανέλεγχο

dimarxeio aspropirgou 1Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Ασπροπύργου, να πάρουν απόφαση και να μην παραδώσουν ούτε ένα φάκελο εργαζόμενου στις ελεγκτικές αρχές, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ με ανακοίνωσή του. Όπως είναι ήδη γνωστό, πολλοί υπάλληλοι του Δήμου Ασπροπύργου, έχουν ήδη λάβει ειδοποιήσεις και τους ζητείται η κατάθεση διάφορων δικαιολογητικών για τις συμβάσεις τους. Η παραπάνω ενέργεια, αποτελεί τον ‘’προθάλαμο’’ μαζικών απολύσεων στον δήμο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις συμβάσεων που δεν πληρούν τις νόμιμες διαδικασίες. Βέβαια, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου είχε επισημάνει σε παλιότερες συνεδριάσεις του Δ.Σ. ότι πάγια θέση του Δήμου είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, ενώ ταυτόχρονα είχε τονίσει ότι εάν δεν τηρηθούν οι εντολές του Υπουργείου, τότε οι δήμαρχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις.

Παραθέτουμε τη σχετική επιστολή του Συλλόγου :

“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑΣ– ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το ζήτημα με τον επανέλεγχο των συμβάσεων και τις επικείμενες απολύσεις που έχουν δρομολογήσει η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. δεν έχει τέλος. Στο Δήμο Ασπροπύργου αφού επανελέγχτηκαν τα στοιχεία των φακέλων των συναδέλφων που μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου με το Π.Δ. 164/2004 και κινδυνεύουν να απολυθούν, σήμερα ζητούνται για επανέλεγχο τα στοιχεία των φακέλων των συναδέλφων που μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου με το ν. 2839/2000. Είναι σίγουρο ότι οι έλεγχοι θα φτάσουν σε βάθος 20ετίας, όπως έχουν ψηφίσει ν. 4250/2014. Η κυβέρνηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει τις επιλογές της για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων και εκχώρησή τους στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τις επιτροπές των ΙΔΑΧ και το συντονιστικό τους. Κόντρα στην λογική της ΠΟΕ ΟΤΑ για διάσπαση των εργαζομένων και εκφυλισμό των αγώνων τους. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Κανένας δήμαρχος, κανένας δικηγόρος, καμιά κυβέρνηση δεν θα μας σώσει. Δεν πρέπει να κάνουμε καμιά υποχώρηση από το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν πρέπει να φύγουν οι φάκελοι των συναδέλφων μας για επανέλεγχο από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονταν την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για να ενσωματώνουν συνειδήσεις στην πολιτική τους και να δημιουργούν στρατούς εργαζομένων με σκυμμένο το κεφάλι, να καταστρέψουν τις ζωές μας. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Ασπροπύργου, έστω και την ύστατη στιγμή να πάρουν απόφαση για να μην παραδώσουν ούτε ένα φάκελο εργαζόμενου στο Δήμο σε κανένα ελεγκτικό αρχή.

ΤΟ Δ.Σ.”

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ