ΤΟΠΙΚΑΜΕΓΑΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη Σταµούλη – ∆ηµοτικών παρατάξεων για την ίδρυση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα

Ύστερα από κατεπείγουσα πρόσκληση του ∆ημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των ∆ημοτικών παρατάξεων σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης του νέου προβλήματος, που ανέκυψε σήμερα εις βάρος του ∆ήμου και των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) στο χώρο των Λατομείων Σταμέλου.

Έκτακτη σύσκεψη Σταµούλη - ∆ηµοτικών παρατάξεων για την ίδρυση ΧΥΤΥ στα ΜέγαραΜετά από τη συζήτηση του θέµατος, που έγινε σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης, ο ∆ήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ενημέρωσε τους επικεφαλής των ∆ημοτικών παρατάξεων τον πρώην ∆ήμαρχο Μεγαρέων κ. Γιάννη Μαρινάκη, και τους ∆ημοτικούς Συμβούλους, Γιώργο Μπερδελή και Γιάννη Μιχάλαρο, για το ενδεχόμενο ίδρυσης και λειτουργίας ΧΥΤΥ στα Λατομεία Σταμέλου και συναποφάσισαν την σύγκληση κατεπείγουσας Συνεδρίασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου, εχθές Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:30, στην οποία είχαν προσκληθεί να παραστούν ο Αντιπεριφερειάρχης ∆υτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου και οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι τοπικοί φορείς, προκειμένου να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις.

Σχετικά τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου:

Μέγαρα και χωροθετήσεις Χ.Υ.Τ.Υ!

Οι χωροθετήσεις Χ.Υ.Τ.Υ, που ουδείς γνώριζε πως ‘εμφανίστηκαν’ στον τύπο, προκάλεσαν την έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ. Μεγάρων, στην οποία υποστήριξα τα εξής:
1- Η Περιφέρεια Αττικής ψήφισε ένα νέο Π.Ε.Σ.Δ.Α, έναντι της ταφής τους στο Δήμο Φυλής, που απαγορεύεται πλέον και θεσμικά. 
2- Η Περιφέρεια Αττικής, όπως διαβουλεύτηκε για τα Τ.Σ.Δ.Α με τους Δήμους, το ίδιο θα κάνει και με τις χωροθετήσεις.
Γενικά πάντως στο ερώτημα ‘τι θα κάνουμε τα σκουπίδια’ που όλοι μας παράγουμε, η συζήτηση ήταν αδύνατη, ενώ η συνεδρίαση κατέληξε σε απόφαση και συγκέντρωση, κατά της δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Υ στα Μέγαρα.

Έκτακτη σύσκεψη Σταµούλη - ∆ηµοτικών παρατάξεων για την ίδρυση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ