ΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτο θέμα στο Περφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης η φωτιά στο ΚΔΑΥ

perifereiako symvolio dourouΩς έκτακτο θέμα θα συζητηθεί ως έκτακτο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 11 Ιουνίου η φωτιά στο ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο. Θα αναφέρουμε για ακόμη μια φορά πως η συγκεκριμένη πυρκαγιά έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών κυρίως στη Δυτική Αττική.
Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη συντονισμένης δράσης όλων των φορέων της Πολιτείας.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής προχωρά άμεσα με  γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος στις εξής ενέργειες:
1.       Στη μέτρηση των εκλυόμενων σωματιδίων και τοξικών ουσιών, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
2.       Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, φυσικού  ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος.
Ήδη η Περιφέρεια Αττικής:
  1. Έχει καταβάλει πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα
  2. Έχει ζητήσει τις απόψεις ειδικών επιστημόνων, γιατρών και περιβαλλοντολόγων, για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και για περαιτέρω ενέργειες.
Γιατί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος οφείλει να είναι άμεση και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όλων: της κεντρικής διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, όλων μας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ