ΤΟΠΙΚΑ

Έλεγχοι από ΣΕΠΕ στους δήμους για τήρηση των όρων κοινωφελούς εργασίας

dimosioi upalliloi 2Αυστηρή προειδοποίηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι θα χάνουν τις θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία για την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων απευθύνει η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά.
Απαντώντας στις συνεχείς καταγγελίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που αφορά 32.433 ανέργους παραδέχεται πως παρατηρούνται φαινόμενα μη τήρησης τόσο των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015 όσο και της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό αναφέρει, το υπουργείο Εργασίας έχει στείλει επιστολή στο γενικό γραμματέα του ΣΕΠΕ ζητώντας τη διενέργεια άμεσων ελέγχων σε όλους τους δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία.
Συνεχίζοντας σημειώνει ότι παρά τις παραπάνω ενέργειες, κάποιες υπηρεσίες δήμων και συγκεκριμένα των Τομέων Καθαριότητας και Περιβάλλοντος & Πρασίνου, συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσίας και δεν λαμβάνουν τα υποχρεωτικά μέσα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Αναφερόμενη σε συμβάν σε δήμο της Αττικής -χωρίς να κατονομάζει-, η κ. Χαλκιά δηλώνει σαφώς ότι όποιος δήμος δεν συμμορφώνεται με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης και με την εργατική νομοθεσία, η Γενική Γραμματεία θα προχωρά σε εφαρμογή του νόμου έτσι ώστε μετά την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, θα αφαιρείται η θέση του ωφελούμενου από τον Επιβλέποντα Φορέα και η συγκεκριμένη θέση θα παραμένει κενή, και οι άνεργοι -σύμφωνα με το άρθρο 10.16- θα μεταφέρονται σε άλλους δήμους έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ