ΤΟΠΙΚΑ

Έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης απο ορκωτούς λογιστές ζητά το ΔΣ Μάνδρας

dimarxeio mandras 1Στα 480.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές που άφησε η προηγούμενη διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίάσθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ενημέρωση για το θέμα έκανε ο λογιστής της εταιρείας αναφέροντας – όπως και η δήμαρχος στη συνέχεια- πως η κατάσταση στην Δημοτική Επιχείρηση είναι πολύ σοβαρή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι από την 1η/7/2014 έως 31/12/2014, ενώ για τρία χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος χρήσης , γεγονός που αποδεικνύει πως η κατάσταση είανι τραγική.

Στην παρέμβασή του ο λογιστής της εταιρείας κ. Νικολακάκης τόνισε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, ενώ ακολούθως η δήμαρχος υπογράμμισε πως από τις υποχρεώσεις και τις εκρεμμότητες της πρώην διοίκησης του Δήμου, τώρα η νέα είναι δεμένη χειροπόδορα. Κατόπιν παρεμβάσεων κι άλλων δημοτικών συμβούλων ψηφίστηκε τελικά από το Σώμα να διενεργηθεί έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές των χρήσεων της ΚΕΔΗΜΕ. Αξίζει σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες – αν μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως έγιναν αναθέσεις χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες ενδέχεται να καταλογισθούν ποσά σε όσους ευθύνοται για αυτήν την κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ