ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έμφραγμα» στις οδούς του κέντρου απο τον Μεγάλο Περίπατο

Για γερά νεύρα η οδήγηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας των έργων που γίνονται στην Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Μεγάλου Περιπάτου.

Τα αυτοκίνητα έχουν στη διάθεσή τους τις μισές λωρίδες κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να «φρακάρουν» τα ΙΧ.

Η επέκταση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας και στην οδό Πανεπιστημίου, ξεκίνησε χθες Κυριακή.

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους», ανέφερε χθες σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

«Έμφραγμα» στις οδούς του κέντρου απο τον Μεγάλο Περίπατο

Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.
Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ