ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑ

Έναρξη εργασιών για το 3ο ∆ηµοτικό Σχολείο Μαγούλας

Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του 3ουΔημοτικού Σχολείου Μαγούλας ολοκληρώνεται µια πολύχρονη διαδικασία που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πιο συγκεκριμένα:

– Το 1991 εγκρίνεται το ρυµοτοµικό σχέδιο της περιοχής «ΠΑΤΗΜΑ» Μαγούλας και ο χώρος του Ο.Τ 109 χαρακτηρίζεται ως χώρος Δηµοτικού Σχολείου. Το 1998 εγκρίνεται η Πολεοδοµική Μελέτη της περιοχής και καθορίσθηκαν οι πολεοδοµικοί κανόνες.
– Το 2003 αποφασίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαγούλας η ίδρυση του 3ου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου
– Τον Ιούλιο του 2004 εγκρίνεται από τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Παιδείας η ίδρυση του Σχολείου.
– Το 2006 παραχωρείται κατά πλήρη κυριότητα στον ΟΣΚ ο χώρος του ΟΤ 109
– Το 2008 εγκρίνεται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του ΟΣΚ και του Δήμου Μαγούλας για την ανέγερση.
– Το 2010 ο ΟΣΚ αποφασίζει να βγάλει από την Προγραμματική Σύμβαση το Σχολείο.

Ξεκινούν τότε οι προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που διόγκωσε η κρίση και οι επακόλουθές της περικοπές και το 2011 έρχεται νέα απόφαση του ΟΣΚ με την οποία εγκρίνονται οι μελέτες εφαρμογής του έργου, αναφέρει ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.Έναρξη εργασιών για το 3ο ∆ηµοτικό Σχολείο Μαγούλας

– Το 2013 ο Δήμος Ελευσίνας αποφασίζει με δικές του δαπάνες να προχωρήσει στις μελέτες, λόγω αδυναμίας του ΟΣΚ.
– Το 2014 έρχεται νέα απόφαση των Υπουργείων για τη συγχώνευση των 1ου και 3ουΔημοτικών Μαγούλας, η οποία απετράπη με την κινητοποίηση κατοίκων, Δήμου και άλλων φορέων.
– Το 2015 το έργο εντάσσεται, με παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής, στο ΕΣΠΑ. Ξεπερνιούνται με παρεμβάσεις των φορέων της Εκπαίδευσης τα εμπόδια και το σχολείο από 6θέσιο εγκρίνεται ως 12θέσιο.
– Το 2017 εγκρίνεται από την Περιφερειάρχη Αττικής η ένταξη της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
– Το 2018 εγκρίνεται και γίνεται η δημοπράτηση του έργου και στις αρχές του Φεβρουαρίου υπογράφεται η σύμβαση για την εκτέλεσή του.

Η δουλειά και η συνεργασία φορέων (Δήμος, Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ΣΔΚ Μαγούλας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών) και η πίεση τους προς τα αρμόδια υπουργεία έφερε αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε πως για να κερδηθεί ένα στοίχημα χρειάζεται συνεργασία, επιμονή, στόχευση, σχέδιο. Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες που πίστεψαν την προσπάθειά μας και βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το «άπιαστο» όνειρο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ