ΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΥΓΕΙΑ

Έναρξη μαζικών εμβολιασμών για κορονοϊό στην Βρετανία

Οι τελευταίοι έλεγχοι για την αποστολή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer και την γερμανική BioNTech, έγιναν την Κυριακή – δύο ημέρες πριν από την έναρξη του μεγαλύτερου προγράμματος εμβολιασμού της Βρετανίας, όπου έχει τώρα στραμμένα τα βλέμματά του ολόκληρος ο πλανήτης.

Ολα έπρεπε να είναι άψογα προκειμένου να ξεκινήσει η αποστολή τους, με ειδικά ψυκτικά δοχεία στα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περίπου 800.000 δόσεις του εμβολίου αναμένεται να είναι διαθέσιμα κατά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού αύριο, Τρίτη, μια ημέρα που ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, φέρεται να αποκαλεί «V-Day» – μια σαφής αναφορά στους θριάμβους του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Παρά τις τεράστιες πολυπλοκότητες, τα νοσοκομεία θα ξεκινήσουν την πρώτη φάση του μεγαλύτερης κλίμακας εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας μας από την Τρίτη», δήλωσε ο καθηγητής Στέφεν Πάουις, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS). «Η πρώτη δόση των εμβολίων θα φτάσει στα νοσοκομεία μέχρι τη Δευτέρα και τα πάντα θα είναι έτοιμα», διαβεβαίωσε.

Την περασμένη εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech για χρήση έκτακτης ανάγκης. Στις δοκιμές που προηγήθηκαν, το εμβόλιο αποδείχθηκε ότι έχει περίπου 95% αποτελεσματικότητα. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη σε περίπου 50 νοσοκομειακούς κόμβους στην Αγγλία. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα ξεκινήσουν επίσης τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους την ίδια μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ