ΤΟΠΙΚΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων η Ελευσίνα

eleusina aerofotografiaΈνα βήμα πιο κοντά στην πολυαναμενόμενη ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, βρίσκεται η πόλη της Ελευσίνας μετά και την κοινή απόφαση των γενικών γραμματέων των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΑ) να συγκροτηθεί μη αμειβόμενη Κοινή Ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων του Δήμου Ελευσίνας.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους:
1. Γαλάνη Θεοδώρα, Αρχιτέκτονα Μηχ.- Πολεοδόμο, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών (Δ.Ε.Ε.Α.Π), του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , ως τακτικό μέλος και συντονίστρια της Ομάδας, με αναπληρώτρια την Χολέβα Ελένη Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Προϊσταμένη του Tμήματος Μελετών Ανάπλασης και Αποκατάστασης Κτιρίων στην ίδια Δ/νση.
2. Ψυχογιό Θεοδόση, Τοπογράφο Μηχ.-Πολεοδόμο, Προϊστάμενο της Δ/νσης
Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Δ.Π.Σ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
Κλιματικής Αλλαγής, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μπάκου Ελένη,
Αρχιτέκτονα Μηχανικό στην ίδια Δ/νση.
3. Κουντούρη Έλενα , Προϊσταμένη της Δ/νσης Αρχείου Μνημείων και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ως τακτικό μέλος,με αναπληρώτρια την Γκαδόλου Αναστασία, Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας στην ίδια Δ/νση.
4. Μπάνου Ελένη, Προϊσταμένη της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Παπαγεωργίου Βασιλική, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Λόγω της πρόσφατης αξιολόγησης και αλλαγής των διευθυντών στα παραπάνω Υπουργεία, αναμένεται η αναπροσαρμογή της σχετικής απόφασης.

Είναι γνωστό ότι η δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου που θα προκύψει από την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελευσίνα (Ρωμαϊκή γέφυρα, Αδριάνειο Υδραγωγείο, Ιερά Οδός, Άγιος Ζαχαρίας, Ρωμαϊκά λουτρά, αρχαίο λιμάνι, Δυτικό νεκροταφείο), αποτελεί πολυσήμαντο όραμα .
Κάτοικοι, φορείς, δημοτική αρχή έχουν εξάλλου εκφράσει την θέλησή τους να συμβάλλουν ώστε να προχωρήσει η ενοποίηση, που θα κάνει πιο οικεία στους κατοίκους την αρχαία ιστορία της πόλης, θα τονώσει τον πολιτιστικό Τουρισμό και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ