ΤΟΠΙΚΑ

Ένα βήμα πριν τον… γκρεμό οι διαγωνισμοί για τα απορρίμματα;

xyta fylis 1Το νέο ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ) -είναι εκείνο που θα αποφασίσει για το μέλλον του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων και ειδικότερα για την ακύρωση ή μη των διαγωνισμών που αφορούν την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων- απαρτίζεται από 24 μέλη που προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και 36 από την ΠΕΔΑ. Η συνεδρίαση του περιφερειακού για την εκλογή των μελών στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ήταν άκρως επεισοδιακή, καθώς χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες μέχρι το Σώμα να καταφέρει να συμφωνήσει τόσο για το ψηφοδέλτιο όσο και για τον τρόπο εκλογής. Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΔΣΝΑ πάντως παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, καθώς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, αφού έχει εκλέξει συνολικά 25 μέλη μαζί με τη Ρ. Δούρου που μετέχει αυτοδικαίως. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν, εάν δηλαδή θα καταφέρει η παράταξη της κας Δούρου να προσεγγίσει συμβούλους από άλλες παρατάξεις , προκειμένου να προχωρήσουν οι ριζικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει η περιφερειάρχης στον σχεδιασμό των απορριμμάτων. Αλλωστε η πρώτη κρίσιμη απόφαση που θα πάρει ο ΕΔΣΝΑ αφορά την αξιολόγηση της πρότασης της Ρ. Δούρου αναφορικά με την ακύρωση των διαγωνισμών για την κατασκευή των τεσσάρων ΧΥΤΑ.

Από τις ισορροπίες λοιπόν που θα διαμορφωθούν θα κριθεί ενδεχομένως κι η τύχη των τεσσάρων εν εξελίξει διαγωνισμών για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα. Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, πάντως, φαίνεται αποφασισμένη να ακυρώσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, θεωρώντας πως σχεδιάστηκαν φαραωνικά έργα που δεν λαμβάνουν υπόψη τις απαιτήσεις των κοινοτικών οδηγιών για ανακύκλωση κ.λπ. Δείγμα των νέων ισορροπιών αποτελούν οι συνεχείς ακυρώσεις (διά της αναβολής…) διαγωνισμών που είχαν προκηρυχθεί επί διοίκησης Γ. Σγουρού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τρεις διαγωνισμοί για αποκατάσταση παράνομων χωματερών, ένας διαγωνισμός για την πυρασφάλεια στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια, ο διαγωνισμός για πληροφορικό σύστημα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ