ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα συγκινητικό ταξίδι στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι μας χάρισε το Μουσικό Εργαστήρι του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου

Το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Γαλαξίας στον Ασπρόπυργο, στην παράσταση «Μια γυναίκα πέρασε» του Μουσικού Εργαστηρίου του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, συντελεστές και θεατές έγιναν συνοδοιπόροι  σ ένα νοσταλγικό, συγκινητικό μουσικό ταξίδι στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι.

Θυμήθηκαν τραγούδια, που εκφράστηκαν από σπουδαίες ερμηνεύτριες όπως: Σοφία Βέμπο, Στέλλα Γκρεκα, Δανάη, Ρενα Βλαχοπούλου, Καίτη Μπελίντα, Νάνα Μούσχουρη,Μάγια Μελάγια, Μαίρη Λω, Αντζελα Ζήλεια, Μαίρη Λίντα, Κλειώ Δενάρδου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Τζένη Βάνου, Μαρινέλλα, Αλέκα Κανελλίδου, Αρλέττα, Χάρις Αλεξίου.

Στην παράσταση παρευρέθησαν : ο Δήμαρχος Ασπροπυργου, κος Μελετίου, ο Γραμματέας της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Δυτ. Αττικής κος Πάνος Σκουρολιάκος, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού, παιδείας, τουρισμού, κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης του Δήμου Μεγαρέων κα Ρήγα Ελένη, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού και παιδείας του Δήμου Ελευσίνας κος Κοροπούλης Γρηγόρης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπυργου, κος Μπουραντάς, ο Πρόεδρος Σχολικής επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ασπροπυργου, κος Φίλης, ο Επικεφαλής του συνδυασμού “Ασπρόπυργος Αλλάζουμε”, κος Ηλίας, ο Επικεφαλής του “Ενωτικού συνδυασμού”, κος Παπανικολάου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ασπροπυργου, η Προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας κα Παπαδημητρίου Σοφία , η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Πίνη Μαίρη, οι υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων Δυτ .Αττικής, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ασπροπυργου, ο Πρόεδρος Σχολικής επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ασπροπυργου και ο Γραμματέας της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Δυτ. Αττικής κος Πάνος Σκουρολιάκος, Συνεχάρηκαν την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Σκληρού Φανή και ειδικότερα ο κος Σκουρολιάκος αναφέρθηκε στη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Αττική με έδρα την Ελευσίνα και πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του στην περιοχή. Η κα Σκληρού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν και για την εκτίμηση που τρέφουν τόσο στην προσπάθεια της ομάδας για 8η συνεχή χρονιά όσο και στους παιδαγωγικούς της στόχους. Παρουσίασε τις δράσεις του Μουσικού Εργαστηρίου και ευχαρίστησε τους απόφοιτους, παλαιά μέλη του , τους Σωτήρη Πέππα, Γιώργο Τσίγκο, Χρήστο Πέππα και Γιώργο Μουζάκα, που στάθηκαν αρωγοί της ομάδας σ όλες τις παραστάσεις και στους διαγωνισμούς.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο αφιέρωμα στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι και ακολούθησε μουσική παράσταση με χορευτικά δρώμενα, που συγκίνησε αλλά και ενθουσίασε το κοινό. Στο τέλος της παράτασης οι κες Φουλίδη , υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δυτ.Αττικής και Παπαδημητρίου συνεχάρηκαν την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Σκληρού και τους μαθητές. Ιδιαίτερα η κα Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές δράσεις της ομάδας, στην βράβευση στο Γρ.Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το πρόγραμμα ‘Σχολικοί πρέσβεις’, στη διάκριση στο ραδιοφωνικό διαγωνισμό ‘κάντο ν ακουστεί’ και στην εξαιρετική υποψηφιότητα στην πιλοτική εφαρμογή της βιωματικής εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Τέλος η κα Σκληρού ευχήθηκε τα καλύτερα για όλους τους μαθητές και να προάγεται πάντα ο πολιτισμός.

Ένα συγκινητικό ταξίδι στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι μας χάρισε το Μουσικό Εργαστήρι του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου Ένα συγκινητικό ταξίδι στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι μας χάρισε το Μουσικό Εργαστήρι του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου Ένα συγκινητικό ταξίδι στο ελληνικό ελαφρό τραγούδι μας χάρισε το Μουσικό Εργαστήρι του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ