ΤΟΠΙΚΑ

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου για το 4ο Γυμνάσιο

dimarxeio aspropirgou 1Αυξημένη ένταση επικράτησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου όταν καθηγητές και μαθητές απο το 4ο Γυμνάσιο διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου τους. Πιο συγκεκριμένα στην παρέμβασή τους αναφέρθηκε πως υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, πως ακόμα δεν έχουν αλλαχθεί τα κλεμμένα Air Condition εν μέσω χειμώνακαι οτι το σχολείο τους στεγάζεται ακόμα σε container. Στην τοποθέτησή του ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Χατζηδημητρίου ανέφερε πως είναι αδύνατη η επικοινωνία του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για το λύσιμο των προβλημάτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλ. Τσοκάνης ανέφερε πως το πρόβλημα της θέρμανσης στο εν λογω σχολείο θα μπορούσε να λυθεί άμεσα αν μεταφέρονταν εκει οι συσκευές απο το εγκαταλελημμενο 8ο Γυμνάσιο.

Παίρνοντας τον λόγο μαθητής του σχολείου – μέλος του 15μελούς- την ώρα που διάβαζε έγγραφο για τα αιτήματά τους, οξύνθηκαν πολύ τα πνεύματα.

Σημειώνουμε εδω πως το πρόβλημα με τα container είναι χρόνιο καθως η περιοχή της Γκορυτσάς είναι υπο ένταξη στο Σχέδιο, ενω τις παραπάνω διαμαρτυρίες καθηγητών και μαθητών αντέκρουσαν ο Δήμαρχος και σύμβουλοι της πλειοψηφίας λέγοντας οτι ο Δήμος κάνει ο,τι περνάει απο το χέρι του για να μην υπαρχουν προβλήματα στις σχολικές μονάδες.

Ζητήσαμε την άποψη του Δημάρχου κ. Νικολάου Μελετίου για το θέμα καθως ο συνδυασμός του Γ. Ηλία δημοσιοποίησε ανακοίνωση σχετικά με το 4ο Γυμνάσιο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τη δημοσίευση του Συνδυασμού του Γ. Ηλία  και την απάντηση του Δημάρχου Ν.Μελετίου

Δημοσίευση του Συνδυασμού του Γ. Ηλία
giannis ilias 1Στο 30° Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου 2015 παρουσιάστηκαν τα προβλήματα του 4ου Γυμνασίου Ασπροπύργου από το Διευθυντή, Καθηγητές, Γονείς αλλά και πλήθος μαθητών του σχολείου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο είναι πάρα πολύ σοβαρά. Η διδασκαλία γίνεται σε κοντέινερ, η θέρμανση των κοντέινερ είναι ανύπαρκτη και οι συνεχιζόμενες κλοπές στερούν βασικές υποδομές από τους μαθητές. Υπό τέτοιες συνθήκες είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αποδοτικά τα μαθήματα.

Η Δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά δεν έχει ανταποκριθεί ικανοποιητικά, στα δίκαια αιτήματα για βελτίωση των υποδομών του σχολείου. Παρατέθηκαν ωστόσο για άλλη μια φορά, σωρεία από δικαιολογίες που δεν απαντούσαν ουσιαστικά στο θέμα.

Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας στα μάτια και να τους πούμε ότι υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά τους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

– Ενιαία μελέτη και καταγραφή των ελλείψεων στις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων του Ασπρόπυργο καθώς και η συστηματική συντήρησή τους σε βάθος χρόνου, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους.

– Παράλληλη φύλαξή τους από εταιρία σεκιούριτι.

Ο συνδυασμός Ασπρόπυργος ΑλλαΖΟΥΜΕ καταδικάζει τον χαρακτηρισμό του Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου και των εκπροσώπων των μαθητών ως κακόβουλους, κακοπροαίρετους και κατευθυνόμενους.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές των παιδιών μας δεν είναι αντίπαλοι για εμάς. Για εμάς είναι συνεργάτες. Είναι οι παιδαγωγοί του Ασπρόπυργου. Ξέρουμε και μπορούμε να διεξάγουμε δημιουργική συζήτηση μαζί τους.

Οι Γονείς των παιδιών μας, είμαστε εμείς. Ξέρουμε να συζητάμε μαζί τους, να τους ακούμε και να συνεργαζόμαστε μαζί τους για να αλλάξουμε τον Ασπρόπυργο. Τους νιώθουμε και δεν τους αγνοούμε.

Οι μαθητές του Ασπρόπυργου για εμάς, δεν είναι ούτε «βαλτοί», ούτε «κακόβουλοι», ούτε «κατευθυνόμενοι», ούτε «απερίσκεπτοι βάνδαλοι». Οι μαθητές του Ασπρόπυργου είναι τα παιδιά μας. Είναι το μέλλον της πόλης μας. Είναι άξιοι συνομιλητές και αυριανοί συμπολίτες μας. Οι μαθητές του Ασπρόπυργου ονειρεύονται έναν καλύτερο Ασπρόπυργο και μαζί και εμείς.

Τα σχολεία του Ασπρόπυργου, δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους. Η Εκπαίδευση των παιδιών μας είναι πραγματική προτεραιότητα για εμάς.

Η πρότασή μας αυτή, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί και εκ νέου, ενόψει του προϋπολογισμού του 2016 σε λίγες ημέρες.

Η ενημέρωση και η διαφάνεια για τα τεκταινόμενα των Δημοτικών Συμβουλίων είναι υποχρέωσή μας προς τους πολίτες, καθώς δεν υπάρχει αναμετάδοση των μαγνητοσκοπημένων συνεδριάσεων. Την απουσία αυτή της ενημέρωσης των πολιτών την αναλαμβάνουμε εφεξής με διαρκή παρουσίαση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απάντηση του Δημάρχου Ν.Μελετίου

meletiou1Αναφορικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ‘’Αλλάζουμε’’, αλλά και σε σχέση με όσα ισχυρίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου και ο Πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, έκανε -προς την εφημερίδα «ΘΡΙΑΣΙΟ»- την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι γνωρίζουν πως δεν υπήρξα ποτέ μεριδιούχος και απολογητής των πολιτικών εξουσιών, που οδήγησαν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια, όπως είναι οι κύριοι που υποδύονται τον συγκλονισμένο, απ΄ το κτιριακό ζήτημα που ταλανίζει το 4ο Γυμνάσιο. Επί πολλές δεκαετίες αναλώνω, τις όποιες δυνάμεις αντλώ από τη στήριξη των Συμπολιτών μου Ασπροπύργιων, για το καλό του Ασπρόπυργου και μόνο.

Επειδή, λοιπόν, δεν σκοπεύω να δώσω αξία στο απώτατο παρελθόν, το οποίο αντιπροσωπεύουν από κοινού, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου και ο άνθρωπος που, εναγωνίως αλλά μάταια, επιδιώκει να μας πείσει πως άλλαξε μυαλά (ακόμη και υπό τον τίτλο – προτροπή, προς εαυτόν και αλλήλους, ‘‘Αλλάζουμε’’), η απάντησή μου απευθύνεται, αποκλειστικά και μόνο, στους Μαθητές, τους Γονείς, τους Ενεργούς Πολίτες του Δήμου μας.

Όλοι γνωρίζουμε, πώς και υπό ποίες συνθήκες, υπερδιπλασιάστηκε ο πληθυσμός της πόλης μας, τις τελευταίες δεκαετίες. Όλοι γνωρίζουν, επίσης, ότι ο Δήμος μας ανέλαβε -σχεδόν αποκλειστικά- το τεράστιο βάρος της υποδοχής και ενσωμάτωσης, στον κοινωνικό κορμό του Ασπρόπυργου, των 20 χιλιάδων και πλέον, νέων Συμπολιτών μας, Ελλήνων με καταγωγή από τον Πόντο, που ‘ξεφόρτωσε’ στον τόπο μας η Πολιτεία, και τους άφησε στη μοίρα τους, αθετώντας όσα -γραπτώς- τους είχε υποσχεθεί. Φυσικοί αυτουργοί, στο συγκεκριμένο, εθνικό έγκλημα, ήταν τα πολιτικά και πνευματικά αφεντικά, αυτών που σήμερα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το αίσθημα της αδικίας που πλημμυρίζει τις ψυχές των Παιδιών του 4ου Γυμνασίου, για το γεγονός ότι, εξακολουθούν να κάνουν μάθημα, στις λυόμενες αίθουσες που στήθηκαν, τη δεκαετία του 1990, για να καλύψουν ‘‘προσωρινά’’ τις εκπαιδευτικές ανάγκες του τόπου μας.

Όπως απέδειξαν τα 25 χρόνια που πέρασαν, απαξάπαντες οι πολιτικοί ταγοί των εκφραστών της σημερινής ανησυχίας, άλλα είχαν κατά νουν. Έθεσαν σε εφαρμογή και κρατούν ζωντανό, ένα μελετημένο σχέδιο, που είχε ως στόχο να κρατήσει για πάντα, τα παιδιά των Ποντίων Συμπατριωτών μας, στο πνευματικό και κοινωνικό περιθώριο!

Ήθελαν, κι απ΄ ό,τι φαίνεται, απ΄ το συνολικό περιεχόμενο της Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να θέλουν, πρωτίστως τα παιδιά αυτά, αλλά και όλα τα παιδιά της Χώρας, να συγκροτούν ένα αμόρφωτο σύνολο, σε εγκυκλοπαιδικό, φιλολογικό, κοινωνικό και ιστορικό επίπεδο. Για να ‘‘κάνουν πάρτι’’ ανενόχλητα, οι κάθε λογής εθνομηδενιστές, Ρεπούσηδες και λοιποί αμφισβητίες της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, που έφθασαν μέχρι και το αξίωμα του Υπουργού Παιδείας…

Επειδή, λοιπόν, μ΄ όλους αυτούς, τους συνδέουν «κοινοί αγώνες», οι πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης, που παίχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και της οποίας η συνέχεια επιδιώκεται να δοθεί μέσω ανακοινώσεων, είναι διπλά εκτεθειμένοι έναντι όλων των Ασπροπύργιων. Διότι, αντί να πουν στους Μαθητές του 4ου Γυμνασίου την αλήθεια, για τους αποκλειστικούς φταίχτες της διδασκαλίας τους σε λυόμενα, επιχειρούν να τους στρέψουν κατά του Δήμου!…

Αντί να τους πουν ότι, η Πολιτεία κρατά όμηρους τους Μαθητές της Γκορυτσάς, επί 25 χρόνια, αφού έχει κλειδωμένο στα συρτάρια της το Σχέδιο της Γκορυτσάς, που θα ανοίξει το δρόμο, για τη γη που χρειάζεται το Σχολείο τους, προσπαθούν να τους βρουν ‘άλλοθι’, για τις καθιερωμένες αποχές και καταλήψεις, πριν από κάθε Χριστούγεννα…

Αντί να πουν στα Παιδιά, αυτό που μονίμως υπογραμμίζω, ως υπεύθυνος Δήμαρχος, δηλαδή, ότι μόνο με μελέτη, με σκληρή δουλειά, θα αλλάξουν τη μοίρα που τους επιφύλαξε η Πατρίδα, η οποία τους συμπεριφέρεται ως μητριά, αυτοί τους σπρώχνουν μεθοδικά στο μορφωτικό περιθώριο!

Ρωτούν, με περίσσιο φαρισαϊσμό επειδή δήθεν δεν γνωρίζουν, τι κάνει ο Δήμος για όλα αυτά; Τι προσφέρει στην Εκπαίδευση της πόλης; Όταν όλοι οι Ασπροπύργιοι γνωρίζουν πως, ο Δήμος Ασπροπύργου, είναι ίσως ο μόνος Δήμος της Χώρας, που δαπανά τα τριπλάσια από τα κονδύλια που δίνει η Πολιτεία, για τη λειτουργία και τη συντήρηση των Σχολείων.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, είναι ίσως ο μόνος Δήμος της Χώρας, τα Συνεργεία του οποίου πρώτα ασχολούνται με τη διαμόρφωση συνθηκών που βοηθούν την Εκπαίδευση και μετά με όλα τα άλλα ζητήματα της πόλης. Κι αυτό, το αναγνωρίζουν όλοι οι Εκπαιδευτικοί που μετατίθενται στα Σχολεία του Ασπρόπυργου, έχοντας απόλυτη επίγνωση της πραγματικότητας, που διαμορφώθηκε, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, είναι ίσως ο μόνος Δήμος της Χώρας, που σε μια εποχή που η Πολιτεία ‘βάζει άγριο χέρι’ στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, αυτός αυξάνει τις συνολικές δαπάνες του για την Παιδεία, την Επιμόρφωση, την Δια Βίου Μάθηση, τον Πολιτισμό.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, είναι ίσως ο μόνος Δήμος της Χώρας, με μηδενικά τροφεία στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του, που εξυπηρετούν 500 παιδιά, 100 βρέφη και 400 νήπια. Και μάλιστα, φέτος, όταν ο αναίσχυντος ΟΑΕΔ, εγκατέλειψε νύχτα τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Παραλίας Ασπροπύργου, ο Δήμος μας, αντί να ανοίξει διάλογο κωφών με την απαράδεκτη Διοίκηση του Οργανισμού, ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη λειτουργία του, λειτουργώντας παραδειγματικά και αποτελεσματικά.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, είναι ίσως ο μόνος Δήμος της Χώρας, που διαμόρφωσε και ενισχύει συνεχώς, Θεσμούς στήριξης των Νέων Παιδιών , των Εκπαιδευτικών και των Γονιών της πόλης, όπως είναι τα Βιωματικά Σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες, Εκδηλώσεις, Θεατρικές και Μουσικές Παραστάσεις, όλα αποκλειστικά με δαπάνες του Δήμου.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, είναι ίσως ο μόνος Δήμος της Χώρας, που ασχολείται και επιλύει τα ζητήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των Μαθητών της πόλης, υποκαθιστώντας τους μακαρίως συμβιβασμένους, αρμόδιους φορείς.

Όλα αυτά, φυσικά και τα γνωρίζουν, οι δήθεν, υποκριτικά και όψιμα ενδιαφερόμενοι, για την Εκπαίδευση του Ασπρόπυργου, γιατί για όλα λαμβάνουν γνώση, και από όλα είναι ΑΠΟΝΤΕΣ! Κι είναι λογικό να απουσιάζουν, αφού, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις, τους υπενθυμίζουν τις ευθύνες εκείνων, με τους οποίους -από κοινού- εμπορεύτηκαν ελπίδες… Για τον ίδιο λόγο που είναι μονίμως απόντες, απ΄ τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής και των Πολιτών του Ασπρόπυργου, Ελλήνων Ποντίων, για το ζήτημα των αυθαίρετων κατοικιών τους, για το έγκλημα της διακοπής της συνταξιοδότησης, των ανασφάλιστων, υπερήλικων Ποντίων.

Δυστυχώς, στην προσπάθειά τους να δώσουν ένα ψεύτικο παρών, έπεισαν ένα παιδί, τον Πρόεδρο του 15μελού, να αναμασήσει τη δήθεν ‘κριτική’ τους, αναφέροντας διαρκώς ότι, τώρα είναι ‘ώρα ευθύνης’, για το ζήτημα της στέγης του Σχολείου του, επιχειρώντας να το συσχετίσει με το όνομα της δημοτικής μας παράταξης. Απέδειξαν έτσι, πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους. Δεν κατάλαβαν ότι οι Εκλογές τελείωσαν. Έτσι, κέρδισαν -για μια ακόμη φορά, με το σπαθί τους-, την κοινωνική απομόνωση που πρέπει σε τέτοιες απόπειρες. Διότι, με τέτοιες μεθοδεύσεις, απέδειξαν ότι θέλουν ένα λαό νικημένο. Μια νεολαία νικημένη απ΄ την αμορφωσιά, την έλλειψη Παιδείας, κρίσης και απόφασης. Παραδομένη στο δικό τους μοντέλο: των αχυράνθρωπων που παραδίδονται στο απόλυτο τίποτα…

Ευτυχώς για τον τόπο όμως, τα σχέδιά τους είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Λαός και Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση, αποκαλύπτοντας τα σχέδια όσων εργάζονται για την πνευματική και πολιτιστική καταστροφή του τόπου. Αγωνιστές της χαιρετούρας, που τη συνοδεύει το συνειδητό ψεύδος, χωρίς πιστεύω, βραχυκυκλωμένοι και καταδιωκόμενοι μονίμως από το παρελθόν τους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ