ΤΟΠΙΚΑ

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου για την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ

dimarxeio aspropirgou 1Η εικόνα που παρουσίασε το προχθεσινό Δ Σ Ασπροπύργου θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις. Αυτό το γράφουμε εξ αρχής για να διαπιστώσουμε οτι οι χθεσινοί διάλογοι στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου δεν απηχούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Με την έναρξη λοιπόν του Δ Σ όλοι περίμεναν τον κο δήμαρχο Νικόλαο Μελετίου να ενημερώσει για τη σύσκεψη που είχε γίνει νωρίτερα στο ΥΠ.Α.Π.ΕΝ.. Ο δήμαρχος στην ενημέρωση για τις αποφάσεις σημείωσε πως ήδη ο Δημόκριτος έχει τοποθετήσει όργανα μέτρησης ρύπανσης στην περιοχή και πως ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως θα κάνει πρόσληψη προσωπικού για ελέγχους των βιομηχανιών και οτι γενικότερα πάρθηκαν αποφάσεις προς τη λύση του θέματος. Επίσης δήλωσε πως εως σήμερα (Πέμπτη) θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης. Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης του δημάρχου ο ίδιος ανέφερε πως τσιγγάνοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν ακόμα και κλαρκ απο το καιόμενο εργοστάσιο ωστε στη συνέχεια να τα πουλήσουν για σκραπ.

Παίρνοντας τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κος Κωνσταντίνος Μυλωνάς, αναρωτήθηκε “Τελικά δεν φταίει κανένας;”, ενω υπογράμμισε πως με βάση τον Καλλικράτη κάθε δήμος έχει τη δυνατότητα να περμβαίνει.
“Δεν μπορούμε μέσα απο την υπηρεσία περιβάλλοντος να παρέμβουμε;” ανέφερε.
Σε άλλο σημείο ο κος Μυλωνάς κατέληξε πως αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας είναι τραγικό και πως ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες για την πυρκαγιά.

Απαντώντας ο κος Μελετίου αναρωτήθηκε για την κριτική λέγοντας “Δεν αντιλαμβάνομαι; τι μπορεί να κάνει ο δήμος;” και συμπλήρωσε πως ο ρόλος του δήμου είναι γνωμοδοτικός και πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι συγκεκριμένοι.

Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παπανικολάου εξέρφρασε την ερώτηση για το αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην εταιρία του κου Λαζόπουλου ενω είπε πως τέτοιου είδους γεγονότα “δεν είναι σημερινά”.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Μελετίου αφού έριξε την ευθύνη κυρίως στην ομάδα των τσιγγάνων που εδρεύουν στην περιοχή ανέφερε χαρακτηριστικά: “ αυτοί οι τσιγγάνοι δεν είναι δημότες”.

Ο κος Γιάννης Ηλίας χαρακτήρισε την πόλη του Ασπροπύργου ως “πόλη της μελαγχολίας” ενω αναφερόμενος στην παρουσία του Mega Channel σημείωσε πως “είναι η πρώτη τηλεοπτική κάλυψη δημοτικού συμβουλίου εδω και καιρό”.

Στη συνέχεια προέβαλλε την ανάγκη για την εύρεση χρημάτων με κάθε τρόπο για τον καθαρισμό της περιοχής. Επίσης πρότεινε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά απο τον Δήμο. Ο κος Ηλίας στη συνέχεια τόνισε “Αν δεν εισακουστούμε προτείνω δυναμικές κινητοποιήσεις”.

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο κος Μπακάλης επισήμανε πως κάθε χρόνο όλοι μιλάμε για την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό όλο χειροτερεύει.

Έπειτα ο κος Παπανικολάου είπε πως η αναβάθμιση της πόλης θα υπάρξει όταν υπάρξει και Σχέδιο Πόλης ενω σημείωσε – αναφερόμενος στους τσιγγάνους- “Κάποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες να συμπεριφέρονται έτσι”.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τσοκάνης είπε πως “όλα είναι σχεδιασμένα ωστε να κάνει ο καθένας ο,τι γουστάρει” ενω ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο “Βοριάς” μας έκανε γνωστό το πρόβλημα και στην Αθήνα, γι αυτό όλοι ενδιαφέρονται τώρα, υπογραμμίζοντας πως αυτοι που ευθύνονται δεν θέλουν να σκύψουν πάνω απο το πρόβλημα.
Πρότεινε επίσης να δοθούν αρμοδιότητες στους Δήμους ενω ψέγοντας τις ημερίδες που πραγματοποιούνται κατα διαστήματα είπε πως είναι “η ικανοποίηση των τύψεων αυτων που τις διοργανώνουν”. Κατέληξε λέγοντας πως πίσω απο αυτές τις ομάδες (σσ: τους τσιγγάνους) βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα.

Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κος Μελέτης Μπουραντάς ανέφερε πως κάποιοι επιχειρηματίες δεν θέλουν να λειτουγήσει σωστά η Βιομηχανική Περιοχή γι αυτό και υπάρχει αυτή η αρνητική εικόνα.

Ο κος Μυλωνάς παίρνοντας ξανά τον λόγο τόνισε κατηγορηματικά πως ο κόσμος του Ασπροπύργου είναι “στα κάγκελα” ενω ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίγκος – Κώνστας ανέφερε χαρακτηριστικά: “να αγωνιστούμε μια φορά για τις ζωές μας”.

Απαντώντας ο δήμαρχος κος Μελετίου στις παραπάνω τοποθετήσεις είπε πως η κατάσταση γενικότερα έχει βελτιωθεί ενω κατηγόρησε τους προαναφερθέντες οτι “δίνουν παράσταση” λόγω της κάμερας που υπήρχε στον χώρο.
Στη συνέχεια είπε “Απο το 1997 προσπαθούμε να πολεοδομήσουμε την περοχή ενω απο το 2007 που έχω αναλάβει δήμαρχος οι τσιγγάνοι έχουν μειωθεί. Ο,τι ήταν δυνατό να γίνει απο τον Δήμο, έχει γίνει”.

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρχαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων ιδιαίτερα του κου Ηλία και του κου Μελετίου.

Τελειώνοντας επισημαίνουμε πως συνεχίζεται για έκτη ημέρα η φωτιά στον χώρο εκλύοντας επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία. Μέχρι τώρα οι κάτοικοι του Ασπροπύργου -πλην της Νέας Ζωής και των Νεοκτίστων- είχαν σύμμαχο τον αέρα εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους κατοίκους της Αττικής.

Υπογραμμίζουμε δε πως ενω υπήρχε σύσταση του Υπουργείου Υγείας για να κλείσουν τα σχολεία του Ασπροπύργου, τα σχολεία λειτούργησαν αφου αυτοί που θα έπρεπε να πάρουν την απόφαση ήταν ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ