ΤΟΠΙΚΑ

Έντονη αντιπαράθεση για την αξιοποίηση των νομικών του Ασπροπύργου

dimarxeio aspropirgou 1ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑλλάΖΟΥΜΕ

Ανάθεση υποθέσεων του Δήμου σε Δικηγόρους και νομικούς της πόλης

10402044_430614850435376_1494095981054284072_n
Πατήστε για μεγένθυση

Στην κοινοποίηση της πρότασή της για την ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους δικηγόρους και προπαντώς προς τους νομικούς της πόλης του Ασπροπύργου, προχώρησε η δημοτική παράταξη ‘’Ασπρόπυργος Αλλάζουμε’’ με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ηλία. Σε αυτήν επισημαίνονται τα ακόλουθα: Οι επιστήμονες που ζουν και δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο έχουν άριστη επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία. Ας τους αξιοποιήσουμε, εφόσον επιθυμούν κι εκείνοι συνεργασία. Ήδη στη θητεία μας από το Σεπτέμβριο έως και το Φεβρουάριο έχουμε συναντήσει πάνω από 70 υποθέσεις για τις οποίες χρειάστηκε η συμβολή νομικών. Η πρόταση κατατέθηκε και με πρωτόκολλο αφού έχει γίνει ήδη γνωστή και στα θεσμικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο και Επιτροπές του Δήμου) πολλές φορές.

 

 

Απάντηση του Δήμου Ασπροπύργου 

 ‘’Εμείς, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή θα εξακολουθήσουμε να κινούμαστε: Στη γραμμή της συνεπούς, υπεύθυνης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των νομικών ζητημάτων του Δήμου, χωρίς να αποκλείουμε Δικηγόρους, Ασπροπύργιους ή μη, υπό οιοδήποτε πρόσχημα! ‘’ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣ: Τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«Ασπρόπυργος Αλλάζουμε» κ. Ιωάννη Ηλία

ΘΕΜΑ: Απάντηση, στο υπ΄ έγγραφό σας, περί αναθέσεων σε Δικηγόρους, των νομικών υποθέσεων του Δήμου (υπ΄ αριθ. Πρωτ. 753334/18-03-2015).

Κύριε Ηλία,

με δεδομένη, τη δοκιμασμένη τακτική, που κι εσείς προσωπικά -αν και καταχρηστικά- ακολουθούσατε, ως Αντιδήμαρχος ή ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ασπροπύργου (Δ.Ε.Α.Δ.Α), σε ό,τι αφορούσε στο διορισμό Δικηγόρων, για το χειρισμό των δημοτικών, νομικών υποθέσεων, τεκμαίρω πως η πρόταση που υποβάλατε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, απευθύνεται -με χρονική καθυστέρηση εννέα (9) ετών- πρωτίστως στο πρόσωπό σας. Αφού, όπως θα θυμάστε, επί των ημερών που κατείχατε τις προαναφερθείσες θέσεις ευθύνης, ο μη Ασπροπύργιος Δικηγόρος, κ. Θεοδωρόπουλος, διοριζόταν -σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα- ως χειριστής των δικαστικών υποθέσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Τότε, λοιπόν, η εξήγηση της σχεδόν μονομερούς προτίμησής σας, ήταν πως επιλέγατε Συνήγορο με βάση την ουσία των υποθέσεων, την επαρκή γνώση της νομοθεσίας περί Ο.Τ.Α. και την εν γένει εμπειρία του. Σήμερα, υπηρετώντας τη μικροπολιτική και μόνο, με μοναδικό γνώμονα «το θεαθήναι», θυμηθήκατε πως υπάρχουν και Ασπροπύργιοι Δικηγόροι!
Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, πως η επιλεκτική μνήμη σας, δεν απαιτεί ένα και μόνο «φρεσκάρισμα». Διότι, ενώ γνωρίζετε, παριστάνετε πως αγνοείτε ότι, σε αντίθεση με εσάς, η παρούσα Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της θεμιτής στήριξης των Δικηγόρων που διαμένουν ή έχουν γραφείο στην πόλη μας, τους αναθέτει συνεχώς υποθέσεις, αλλά πάντα με τα κριτήρια της εξειδίκευσης και της εμπειρίας τους! Επιπλέον, κι επειδή είναι γνωστό τοις πάσι, το πλήθος και η σοβαρότητα των υποθέσεων που κληρονομήσαμε (τεράστια, δυσβάσταχτα χρέη, και αναρίθμητες δικαστικές υποθέσεις), καθώς και όλα τα ακανθώδη ζητήματα, που προέκυψαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το ξέρετε κι εσείς πως είμαστε υποχρεωμένοι, εκ της φύσεως των υποθέσεων, να επιλέγουμε και Δικηγόρους εκτός Ασπροπύργου, με κυρίαρχο κριτήριο την εξειδίκευση σε ζητήματα Διοικητικής Δικαιοσύνης και την αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, κι αυτό υποδύεστε πως το αγνοείτε.
Αν, λοιπόν, από «κεκτημένη ταχύτητα», δεν αντιμετωπίζατε με μικροπολιτική διάθεση και το συγκεκριμένο θέμα, αν δεν πρυτάνευε η γνωστή πια, φτηνή εντυπωσιοθηρία, και στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σας, δε θα είχατε διατυπώσει τη συγκεκριμένη, «ρατσιστική» πρόταση, που εντάσσεται στο γνωστό, προκλητικό και νομικά επιλήψιμο, ρατσιστικό δόγμα σας, «πας, μη γηγενής Ασπροπύργιος, βάρβαρος»! Κι επιπροσθέτως, θα είχατε φροντίσει να «ανακαλέσετε» στη μνήμη σας το γεγονός ότι, από το 2007 έως σήμερα, έντεκα (11) Δικηγόροι, οι οχτώ (8) εκ των οποίων απ΄ τον τόπο μας, χειρίστηκαν άψογα δημοτικές υποθέσεις, καθόσον ο αριθμός των υποθέσεων που δεν κέρδισε ο Δήμος μας, δεν εξαντλούν τα δάχτυλά του ενός χεριού!
Σας είναι επίσης γνωστό, αλλά επειδή φοβάστε τη σύγκριση σε κάθε επίπεδο, παρουσιάζεστε με «κενά μνήμης», ότι πολλές από αυτές τις δίκες, απέφεραν στο Δήμο μας έσοδα, πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, με αντίδικους που διαθέτουν στρατιές Νομικών Συμβούλων. Κι αναφέρομαι συγκεκριμένα, στη δικαστική απόφαση, που υποχρέωσε τον Ο.Σ.Ε. να καταβάλλει στο Δήμο μας δημοτικά τέλη εκατομμυρίων, και σε μια σειρά ομοειδών αποφάσεων, που αφορούσαν την «Αττική Οδό», τη ΔΕΠΑ, το Ελληνικό Δημόσιο κ.ά. Μάλιστα, ειδικά για το Ελληνικό Δημόσιο, είμαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω εσάς, ως τεχνητά επιλήσμονα, εκείνο το γνωστό και κατ΄ επάγγελμα συκοφάντη Σύμβουλο, όπως και τον σταθερό διαφημιστή σας, λογοκριτή των ανακοινώσεων του Δήμου και «κατασκευαστή ειδήσεων», που κατά τα λοιπά εμφανίζεται ως λειτουργός του τοπικού Τύπου, για μια πρόσφατη «λεπτομέρεια»: Το Συμβούλιο της Επικρατείας, για το δημοτικό ακίνητο που απαλλοτριώθηκε και προσαρτήθηκε στην έκταση του ΧΥΤΑ, για το οποίο μάλιστα, είχαμε εκδώσει και διαταγή πληρωμής, με προχθεσινή, τελεσίδικη απόφασή του, επιδίκασε στο Δήμο μας ποσό άνω των τριών εκατομμυρίων Ευρώ (3.000.000€)! Κι η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το μέγεθος της αναξιοπιστίας σας, αφού όλοι γνωρίζουν, ποια είναι η Ασπροπύργια Δικηγόρος, στην οποία -λόγω εξειδίκευσης, κι όχι εντοπιότητας- είχε αναθέσει ο Δήμος μας την εν λόγω υπόθεση! Επίσης, φυσικά και είστε γνώστης και της επιτυχίας μας να «κουρέψουμε» τα δύο δάνεια της Εθνικής Τράπεζας (Εργοτάξιο και Κτήμα Ραπανάκη), που τα κληρονομήσαμε, μη εξυπηρετούμενα παντελώς, ληξιπρόθεσμα, και με τεράστια βάρη τόκων. Κι από ένα ποσό που είχε υπερβεί τα πέντε εκατομμύρια Ευρώ (5.000.000 €), καταφέραμε να τα αποπληρώσουμε τελικά, με μόνο δύο (2) εκατομμύρια Ευρώ (2.000.000€), με τη συνδρομή ειδικού, μη Ασπροπύργιου Δικηγόρου. Πιστεύω, λοιπόν, ότι σας αρκούν αυτές, από πλήθος των δικαστικών περιπτώσεων του Δήμου, για να «ξαναβρείτε» τη μνήμη σας.
Κατά συνέπεια, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η Δημοτική Αρχή, τις δικαστικές υποθέσεις του Δήμου, ο τρόπος με τον οποίο προασπίζεται τα συμφέροντα του Ασπρόπυργου, εκτός από υπεύθυνος και σοβαρός, αποδεικνύεται –καθημερινά και στην πράξη- και άκρως αποτελεσματικός! Και σε κάθε περίπτωση, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ερημοδικίες, και τις λοιπές αβελτηρίες των ημερών σας. Όπως, για παράδειγμα, με την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπιζόταν, και από την πλευρά σας, η παρουσία των υπαλλήλων του Δήμου, σε Δικαστήρια, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, και χωρίς την παραμικρή δικηγορική συνδρομή!
Όσο για την υποκριτική αναφορά σας, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δια της προτίμησης σε ντόπιους Δικηγόρους, υποθέτω πως μόνο ως «σχήμα λόγου» την παραθέσατε, και υπό τη σιγουριά που διαμόρφωσε το δεδομένο της κυβερνητικής αλλαγής. Διότι, ξέρετε καλά, πως αν είχε ολοκληρωθεί ο Έλεγχος των φακέλων των εργαζομένων, στο Δήμο Ασπροπύργου, τις συλλογικές αλλά και τις προσωπικές σας ευθύνες, στις επιπτώσεις που θα είχε η κατάληξη της διαδικασίας, σε εκατοντάδες οικογένειες Ασπροπύργιων, αλλά και στην τοπική οικονομία, δεν τις χωρά ανθρώπου νους! Όπως δε χωρά ανθρώπου νους, και το θράσος σας, μετά το πλήθος των βαρών και των εκκρεμοτήτων, που και επί των ημερών σας δημιουργήθηκαν, σε σχέση με τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Α.Δ.Α., και με την εν γένει δραστηριότητα της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης, να προβαίνετε σήμερα σε βαρύγδουπες υποδείξεις προς την παρούσα Δημοτική Αρχή. Όταν ξέρετε ότι, εννιά χρόνια τώρα, αυτή η Δημοτική Αρχή, αντιπαλεύει αποτελεσματικά, και υπό το επιπρόσθετο βάρος της οικονομικής κρίσης, όσα της κληροδοτήσατε! Δεν μας λέτε αλήθεια, γι΄ όλα αυτά, Δικηγόρους από τον Ασπρόπυργο συμβουλευόσασταν;
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι, το αίτημά σας, εκτός όσων ήδη υπογράμμισα, ισοδυναμεί και με πρόσκληση – προτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να υιοθετήσει απόφαση, περί αποκλεισμού Δικηγόρων, λόγω «μη εντοπιότητας»! Κάτι που είναι ασύμβατο με τους Κώδικες που διέπουν το Δικηγορικό Λειτούργημα, αλλά και την άσκηση της δημόσιας εξουσίας, που έχει εκχωρηθεί στους Δήμους. Αυτό, αλήθεια, δεν το ξέρετε; Δεν το αντιλαμβάνεσθε;
Επιπλέον, η πρότασή σας παραπέμπει σε κριτήρια και ήθη άλλων εποχών, και προσβάλλει Δικηγόρους, στους οποίους έχει ανατεθεί ο χειρισμός λεπτών και δύσκολων υποθέσεων, με κριτήριο τις γνώσεις και την εμπειρία τους, σε χειρισμό θεμάτων, ως επί το πλείστον διοικητικής φύσεως, (Εργολαβικές Προσφυγές κ.λπ.) ενώπιον των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο). Κι η ενσυνείδητη αυτή προσβολή, εκλαμβάνει …άλλες διαστάσεις, όταν μάλιστα, οι Δικηγόροι αυτοί, έχουν επιδείξει ζήλο και αφοσίωση, στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου, αναντίστοιχη προς τα ποσά, με τα οποία αμείβονται. Γεγονός πανθομολογούμενο, και το οποίο ασφαλώς και γνωρίζετε, από τις επαφές σας με τις υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Δήμου μας.
Εν κατακλείδι, το ζήτημα και «διακύβευμα», εν προκειμένω, δεν είναι οι Δικηγόροι – Δημότες, τους οποίους ο Δήμος τιμά, αλλά η προστασία των συμφερόντων του ίδιου του Δήμου και κατ’ επέκταση όλων των Δημοτών. Κι εμείς, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, σε αυτήν τη γραμμή θα εξακολουθήσουμε να κινούμαστε: Στη γραμμή της συνεπούς, υπεύθυνης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των νομικών ζητημάτων του Δήμου, χωρίς να αποκλείουμε Δικηγόρους, Ασπροπύργιους ή μη, υπό οπιοδήποτε πρόσχημα!
Σε κάθε περίπτωση, κι εφόσον η παρούσα απάντηση μου, δεν μεταβάλει το αρχικό, προσχηματικό σκεπτικό σας, η Δημοτική Αρχή, θα ζητήσει, από το Προεδρείο, να περιληφθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου θα γνωστοποιηθούν στο Σώμα και περαιτέρω επεξηγηματικά στοιχεία. Παράλληλα, ως υπεύθυνος Δήμαρχος, θα ενημερώσω το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς, προκειμένου να εκπροσωπηθούν, και να τοποθετηθούν στην εν λόγω συζήτηση, επί της προτάσεώς σας.
Με τιμή,

Νικόλαος Ι. Μελετίου
Δήμαρχος Ασπροπύργου
Μέλος του Δ.Σ. της
Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
PF
6 years ago

ΤΕΛΙΚΆ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ;

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ