ΤΟΠΙΚΑ

Έντονοι διαξιφισμοί χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου

dimarxeio aspropirgou 1Ανεβασμένοι ήταν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου  Ασπροπύργου. Δύο σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης (κύριοι Γκολέμης και Τσοκάνης) αντάλλαξαν σκληρούς χαρακτηρισμούς μεταξύ τους. Μήλον της έριδος ήταν η τοποθέτηση του κου Αλέξη Τσοκάνη σχετικά με τις ευθύνες της Κεντρικής Εξουσίας αναφορικά στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου λέγοντας: “Ο Δήμος πέτυχε μεγάλη επιτυχία καθως εντάχθηκε στο πρόγραμμα για πρόσληψη 206 ατόμων, μακροχρόνια ανέργων”. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό σημείωσε: “Στη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή όλων των Δήμων της Αττικής και την παρουσία του Συντονιστή για το Μεταναστευτικό  κου Βίτσα, αρνηθήκαμε να παραχωρήσουμε χώρους για φιλοξενία μεταναστών – η Ελευσίνα και η Φυλή δέχτηκαν να παραχωρήσουν τέτοιους χώρους. Επίσης ζητήθηκαν οι κατασκηνώσεις του Δήμου στα Βίλλια για 20 μέρες – θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε και αυτό”.

Στην τοποθέτησή του ο κος Ιωάννης Ηλίας αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό σημείωσε πως ΜΚΟ έχουν προσεγγίσει ιδιοκτήτες αποθηκών στον Ασπρόπυργο με σκοπό την ενοικίασή τους για τη στέγαση προσφύγων.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Αλέξης Τσοκάνης ανέφερε πως λόγω της κρίσης ιδιοκτήτες νοικιάζουν αποθήκες με χαμηλές τιμές ακόμα και με 2.5€ ανα τετραγωνικό, υπογραμμίζοντας πως ήδη ενοικιάστηκαν 2 τέτοιες αποθήκες για την αποθήκευση ειδών που προορίζονται γιά τους μετανάστες.

Ο κος Βαγγέλης Παπανικολάου ανέφερε πως ο Δήμος για το ζήτημα των ενοικιάσεων  πρέπει να πάρει σαφή θέση.

Ο κος Κώστας Γκολέμης είπε πως απο τον Δήμο θα πρέπει να διατεθούν χώροι για τους πρόσφυγες εξηγώντας: “Ο Δήμος πρέπει να έχει ευαισθησία για το ζήτημα – Να κάνετε ο,τι κάνουν και οι άλλοι Δήμοι όπως η Ελευσίνα και η Φυλή”

Σε εκείνο το σημείο άρχισε η ένταση μεταξυ του κου Γκολέμη και του κου Τσοκάνη.

Σε άλλη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε πως απο την Κυβέρνηση μας ζητήθηκε να καταγράψουμε χώρους και διαμερίσματα προς ενοικίαση, πράγμα που εμείς δεν έχουμε κάνει καθως είμαστε αντίθετοι στο να έρθουν μετανάστες στον Ασπρόπυργο.

Μελετίου: “Να κάτσουν στην πατρίδα τους – οι μισοί απο αυτούς είναι λαθρομετανάστες. Ο Ασπρόπυργος είναι σημείο εθνικής σημασίας για τη χώρα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί – έχει βιομηχανίες διυλιστήρια, την ΕΥΔΑΠ, το Αεροδρόμιο, και θα βάλουμε και μετανάστες;;;”

Φίλοι αναγνώστες όπως διαπιστώνουμε το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε πως θα παρθούν σωστές αποφάσεις στην κατεύθυνση της προστασίας τόσο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλα και της περιοχής μας.

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ