Έντονο παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της Ξένης Δημητρίου για Κουφοντίνα

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Έντονο παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της Ξένης Δημητρίου για Κουφοντίνα

Δικαστικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ασκήσει εχθές το βράδυ, μετά από πολλές ημέρες διεργασιών, αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση αναμένεται πλέον να κριθεί από δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου και εάν τελικά γίνει δεκτή, θα οδηγήσει σε επανεξέταση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο σκεπτικό της, υποστηρίζει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνει ότι εφόσον το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Την αναίρεση αρνήθηκε να ασκήσει αρχικά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζοντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα «αμετανόητο» και «επικίνδυνο», συμφωνώντας με τους δικαστές του Βόλου.

Μετά από αυτή την άρνηση, η κ. Δημητρίου άσκησε την αναίρεση η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ίδια μέρα που είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, είχε ζητήσει να της σταλούν το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, ο ιατρικός φάκελός του καθώς και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ο δε Δημήτρης Κουφοντίνας μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί άδεια ξεκίνησε απεργίας πείνας με σκοπό την άσκηση πίεσης για να γίνει δεκτό το αίτημά του.

Η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Μοιραστείτε το άρθρο