ΤΟΠΙΚΑ

Ένωση Αστυνομικών Δυτ. Αττικής: «Για καλή μας τύχη δεν τραυματίστηκαν συνάδελφοι»

Την παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα ή μη του χώρου που χρησιμοποιείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

Το πάρκινγκ του συγκεκριμένου Τμήματος -που προέκυψε από τη συνένωση των Τ.Τ. Περιστερίου και Αιγάλεω- βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων τα ξημερώματα της Κυριακής, οι οποίοι πυρπόλησαν τρία περιπολικά οχήματα

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούταν από γκαζάκια και δοχεία με βενζίνη, πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι στο πάρκινγκ του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής στο Περιστέρι, οι οποίοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων, αφού το μόνο που τον διαχωρίζει από παρακείμενη παιδική χαρά είναι ένας υποτυπώδης φράκτης, καταστρέφοντας 3 υπηρεσιακά οχήματα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία.

Η Ένωση μας μετά και από καταγγελίες συναδέλφων που αφορούσαν το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο συστεγάστηκαν οι υπηρεσίες Τροχαίας Περιστερίου και Αιγάλεω μετά την συνένωση τους το καλοκαίρι, είχε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες και τις αντιρρήσεις της για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και για το κατά πόσο πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας και κάλυπτε τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς περί υποχρεωτικών μέτρων και προδιαγραφών σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και τους κανονισμούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Ενστάσεις τις οποίες εξαρχής είχε εκφράσει και εγγράφως προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καλώντας για την άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων προκειμένου να εξεταστεί η καταλληλότητα και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία καθώς και η ασφάλεια των συναδέλφων.

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας δεν εισακούστηκαν για άλλη μία φορά από κανέναν με αποτέλεσμα να συμβεί αυτό το τραγικό περιστατικό, ευτυχώς τουλάχιστον σήμερα, χωρίς ανθρώπινα θύματα αφού για καλή μας τύχη δεν σημειώθηκε κάποια ισχυρή έκρηξη που θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα ίσως και τον θανάσιμο τραυματισμό των συναδέλφων που προς τιμή τους έτρεξαν και προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά .

Παρακαλούμε για την χωρίς πλέον καθυστέρηση από πλευράς της ηγεσίας, άμεση εφαρμογή των νόμων, ενδελεχή έλεγχο περί καταλληλότητας ή μη του συγκεκριμένου κτιρίου και των εγκαταστάσεων του καθώς η συνεχιζόμενη εκκωφαντική παρανομία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εκεί υπηρετούντων αστυνομικών καθώς και των πολιτών που επισκέπτονται την εν λόγω υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ