ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑ

Έργο ύψους 1.5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου

Ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη Δυτική Αττική, αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός Απριλίου υπό τον τίτλο «Σταθεροποίηση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα για αποφυγή καταπτώσεων στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου».  Το έργο έχει ως αντικείμενο την τοποθέτηση δια αγκυρώσεως γαλβανισμένου πλέγματος, ενισχυμένου με γαλβανισμένα συρματόσχοινα, σε βραχώδη πράνη της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος κυρίως της Κακιάς Σκάλας, προκειμένου να συγκρατηθούν τα χαλαρά βραχοτεμάχια που καταπέφτουν και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000 ευρώ και καλύπτεται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, δήλωσε σχετικά:

[quote style=’1′ cite=”]«Ένα πολύ σημαντικό έργο αναβάθμισης μέρους του οδικού δικτύου της Δυτικής Αττικής, στην έξοδο της Κινέττας προς Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί και να μπει στην τελική ευθεία της υλοποίησης. Τα θέματα οδικής ασφάλειας αποτελούν προτεραιότητα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα και από τα πρόσφατα εγκαίνια ολοκλήρωσης της Λεωφόρου Ασπροπύργου (ΝΑΤΟ). Με συντονισμένες προσπάθειες, η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής εργάζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει και να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για έργα που ενδυναμώνουν το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και δημιουργούν θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για την αγαστή συνεργασία και την καθοριστική συμβολή του σε έργα που αναβαθμίζουν τις συνθήκες ζωής στην πολύπαθη Δυτική Αττική».[/quote]

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, 14.03.14, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, ενέκριναν τα τεύχη δημοπράτησης, διενέργειας διαγωνισμού και περίληψης διακήρυξης του έργου: «Αποκατάσταση Κατεστραμμένων & Επέκταση Στηθαίων σε Δίκτυα Αρμοδιότητας Δ.Ε.Σ.Ε.», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Δεδομένου ότι τα Δίκτυα Αρμοδιότητας Δ.Ε.Σ.Ε. αφορούν στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου και Π.Ε.Ο Ελευσίνας – Θήβας, η οδική ασφάλεια του οδικού δικτύου Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ