ΤΟΠΙΚΑΑΧΑΡΝΕΣ

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Τέλος σε μία τουλάχιστον διετή δράση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης όλων των ειδών ναρκωτικών στην Δυτική Αττική, έβαλε η Ασφάλεια Αττικής, μετά από καλά σχεδιασμένη έφοδο σε 8 πολυτελείς βίλες στα Άνω Λιόσια.

Το κύκλωμα των Ρομά ήταν άριστα οργανωμένο με βαποράκια ακόμα και ανήλικους, είχαν όλοι τους οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ τους και κώδικα Καμόρας, ενώ μέσα σε έναν μόλις χρόνο μαζεύτηκαν 872 υπογραφές πολιτών από τα Άνω Λιόσια, που τους είχαν κλείσει τα σπίτια οι ναρκέμποροι και είχαν ρίξει στα ναρκωτικά τα παιδιά τους, απαιτώντας από τις Αρχές να βάλουν έναν τέλος στο εμπόριο θανάτου…

Η Αστυνομία ήταν σχεδόν αδύνατον να προσεγγίσει καν την περιοχή στα Άνω Λιόσια από τους κανόνες γκέτο που υπάρχουν… Είχαν κάμερες παρακολούθησης παντού και δεκάδες τσιλιαδόρους ανεπτυγμένους σε ακτίνα και περίμετρο τουλάχιστον 400 μέτρων από τις βίλες της χλιδής, ενώ οι ναρκέμποροι είχαν τουλάχιστον 100-120 μόνιμους «πελάτες» και δεκάδες άλλους περιστασιακούς, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα και την εξαντλητική παρακολούθηση των συνηθειών και των κινήσεών τους, μέσω της οποίας καταγράφηκαν δεκάδες συναλλαγές ναρκωτικών.

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Τα ναρκωτικά τα είχαν κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες στα δάπεδα και στους τοίχους των σπιτιών τους, ενώ είχαν φτιάξει ακόμα και ειδικά ασανσέρ που ανεβοκατέβαζαν τα υπεροπολυτελή τους αυτοκίνητα με τα οποία διακινούσαν και τα ναρκωτικά, μέσα στα σαλόνια των πανάκριβων και υπερπολυτελών σπιτιών τους…

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Μέχρι και σκουπιδοφάγους είχαν τοποθετήσει ώστε σε περίπτωση εφόδου να κατέστρεφαν ποσότητες όπως και έγινε και σε αυτή την περίπτωση, ενώ οι παραλαβές των ναρκωτικών γίνονταν κάθε ημέρα από την Αλβανία μέσω ενός Αλβανού μεταφορέα, που κάθε φορά μετέφερε στο κύκλωμα αυστηρά τις ποσότητες που πίστευε ότι θα διακινήσει αυθημερόν, ώστε σε περίπτωση εφόδου να μην τους βρουν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση, όμως εδώ είχαν φροντίσει οι αστυνομικοί επί μήνες να καταγράψουν σε βιντεοληπτικό υλικό δεκάδες αγοραπωλησίες.

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Για την υπόθεση ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης ανέφερε μεταξύ άλλων , ότι αν και τα μέλη του κυκλώματος των Ρομά λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και παρατηρητές σε δεκάδες σημεία πλησίον των οικιών τους για την αποφυγή έγκαιρων Αστυνομικών επεμβάσεων, «καταφέραμε με ειδικές επιχειρησιακές τεχνικές και πρακτικές να διαπιστώσουμε περισσότερες από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών», ενώ στάθηκε στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας που γίνεται αναφέροντας ενδεικτικά πως «ιδιαίτερα από τις αρχές Μαΐου, η Ασφάλεια Αττικής έχει καταφέρει να εξαρθρώσει 12 εγκληματικές ομάδες που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, να συλλάβει 1.050 δράστες διαφόρων εγκληματικών πράξεων και να εξιχνιάσει 461 σημαντικές υποθέσεις, όπως 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 87 ληστείες, 218 κλοπές, κ.α. αδικήματα».

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 , σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 οικίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν 18 ημεδαποί και συγκεκριμένα, 15 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 61 ετών και 3 ανήλικοι. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου του Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.
Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι 7 ακόμη άτομα τα οποία και αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων – στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που αφορούσαν στις παράνομες δραστηριότητες των εμπλεκομένων.
Από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι, πρόκειται για μια «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου ” KAMORA “, ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής .

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο τον καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο. Παράλληλα με τους μεταξύ οικογενειακούς τους δεσμούς, επέτυχαν υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους. Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

Προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών την ημέρα, διέμεναν σε υπερπολυτελείς οικίες – φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή οχήματα. Εντός των οικιών υπήρχαν ειδικές κρύπτες απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, είτε μέσα στους τοίχους, είτε στο δάπεδο. Θωράκιζαν – προστάτευαν την δράση τους χρησιμοποιώντας καταγραφικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας στις οικίες τους, ενώ τοποθετούσαν κατά τις «συναλλαγές ναρκωτικών», τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις, απέκρυπταν τα επιχειρησιακά οχήματα τους, ακόμα και μέσα στις οικίες, εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης – χασίς συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών , 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, 20 φυσίγγια, 5.000 ευρώ, νάιλον μικροσυσκευασίες με αεροστεγή κλείσιμο για συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών. Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Έφοδος της Ασφάλειας σε σπίτια ναρκεμπόρων στα Άνω Λιόσια

Επιπλέον, σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκισης ενός έτους, για ποινική υπόθεση. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 26/05/2017, στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ