ΤΟΠΙΚΑ

Αγορά "γίγαντα" στο εμπορευματικό κέντρο Θριασίου Πεδίου

EMPOREYMATIKO-ΤΗRIASIOΒλέψεις για τη λειτουργία μας αγοράς ‘’γίγαντα’’ με εμπορικά κέντρα χονδρικής για κινεζικές εταιρείες αλλά και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει η Cosco που διεκδικεί στον σχετικό διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ, έκταση του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου . Πρόκειται για τις γνωστές ως Dragon Mart ή Dragon City, υπεραγορές χονδρικής, που στόχο έχουν να φέρουν τα κινεζικά προϊόντα κοντύτερα στις αγορές- όπου λειτουργούν αυτές – μειώνοντας σημαντικά και τα κόστη για τους δυνητικούς πελάτες των κινεζικών ομίλων.

Ο φορέας επενδύσεων

Ο φορέας πίσω από αυτές τις επενδύσεις, που συχνά γίνονται από κοινού με τοπικούς ομίλους σε συνεργασία με εγχώριες κατασκευαστικές, είναι η China Machinery & Electronic Products Exhibition Center, ευρύτερα γνωστός πλέον ως Chinamex. Υποστηρίζεται από το κινεζικό υπουργείο εμπορίου ως πλατφόρμα προώθησης κινεζικών εξαγωγών. Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξής τους έχει στο επίκεντρό του τη δημιουργία περιφερειακών διαρκών εμπορικών εκθέσεων σε κομβικά γεωγραφικά σημεία από τις οποίες μπορούν να πουληθούν προϊόντα στις αγορές της ευρύτερης περιοχής. Επικεφαλής του ομίλου Chinamex είναι ο Χάο Φενγκ, που αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές σε εμπορικά ακίνητα. Ενίοτε προκαλώντας και τις αντιδράσεις των τοπικών επιχειρηματικών συνδέσμων και επιμελητηρίων. Οπως στην περίπτωση του Μεξικού, καθώς εγχώρια συμφέροντα αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία τη μαζική εισβολή του φτηνού ανταγωνισμού που συνεπάγονται αυτά τα projects.

Τον Δεκέμβριο οι προσφορές

Το ελληνικό εγχείρημα, εφόσον προκριθεί η υλοποίησή του, θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων που θα κάνει η Cosco Pacific εάν επικρατήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για το Θριάσιο. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να ζητηθούν εντός του επομένου μήνα, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν η έκταση των 600 στρεμμάτων θα παραχωρηθεί ολόκληρη ή θα κατατμηθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων. Η Cosco ενδιαφέρεται ακόμα και για το σύνολο των 600 στρεμμάτων, σύμφωνα με κύκλους της ΓΑΙΑΟΣΕ, αλλά διατυπώνονται επιφυλάξεις εάν πρέπει να επιλεγεί αυτή η λύση προκειμένου να μην αποκλειστεί η είσοδος σε άλλους χρήστες. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων είναι και οι Grivalia Properties, Sarmed και Goldair. Υπενθυμίζεται πως η Cosco φιλοξενεί ήδη στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά κέντρα διανομής πολυεθνικών όπως η Huawei, η ZTE και άλλες. Να σημειώσουμε πως αν υλοποιηθεί το ο φιλόδοξο αυτό project, η τοπική αγορά θα αλλάξει εντελώς χαρακτηριστικά , καθώς θα γίνει τόπος προσέλκυσης μεγάλων επενδυτικών ομίλων, ενώ αδιαμφισβήτη θα είναι η συμβολή του στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που τόσο μεγάλη ανάγη έχει η περιοχή του Θριασίου Πεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ