ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Αγώνας δρόμου απο Ελευσίνα, Ρόδο, Καλαμάτα για την προετοιμασία των τελικών φακέλων της υποψηφιότητάς τους

Στον ‘’αέρα’’ η κρατική οικονομική ενίσχυση της νικητήριας πόλης και η σύσταση του ανεξάρτητου φορέα για τη διαχείριση του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Σε αγώνα δρόμου για την προετοιμασία των τελικών φακέλων της υποψηφιότητάς τους για το θεσμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, βρίσκονται αυτήν την περίοδο η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος , που επελέγησαν για την τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου . Οι τρεις πόλεις αντιμετωπίζουν πολλές αδυναμίες ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους αλλά και τη διαχείριση του θεσμού διότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη δύο θεσμικά ζητήματα που θα τις διευκολύνουν . Ηδη από τη φάση της προεπιλογής, οι 14 υποψήφιες πόλεις είχαν ζητήσει κυβερνητική δέσμευση για το ύψος της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης της νικητήριας πόλης, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στη νικητήρια πόλη-δήμο να συστήσει έναν ανεξάρτητο φορέα για τη διαχείριση του θεσμού κατ’ εξαίρεση των καλλικρατικών και μνημονιακών περιορισμών. Η απουσία της σχετικής ρύθμισης προκάλεσε εξ αρχής προβλήματα στη σύσταση των κατά τόπους γραφείων υποψηφιοτήτων και καθυστερήσεις στις αναθέσεις έργων. «Θα πρέπει να ρυθμιστούν και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των δαπανών», ενώ από την πλευρά της Ρόδου, οι υπέυθυνοι πολιτισμού τονίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση στη διαγωνιστική διαδικασία, που λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο, εφόσον κι αν δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, που θα ρυθμίζουν τα κρίσιμα αυτά ζητήματα η ομάδα της Ρόδου θα προτείνει παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Παράλληλα, στις καθυστερήσεις που υπάρχουν απο πλευράς Πολιτείας μίλησε κι η υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος της Ελευσίνας Κέλλυ Διαπούλη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ