ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για να βρεθεί το σχήμα που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να βρεθεί το σχήμα που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.

Μέχρι 15 Ιανουαρίου κυβέρνηση και τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταλήξει στο τελικό τους σχέδιο προκειμένου να αποσταλεί στους θεσμούς και να συζητηθεί με τα ανώτερα στελέχη όταν καταφθάσουν στην Αθήνα.

Στόχος είναι η πρόταση αυτή να εγκριθεί από το Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ώστε να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα από τη Βουλή και να εφαρμοστεί αμέσως μετά, όταν θα εκπνεύσει το ισχύον καθεστώς του ν. Κατσέλη, που παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει υπό τις παρούσες συνθήκες να αλλάξει επί τα χείρω τους όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έντονες ζυμώσεις της κυβέρνησης τόσο με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει συμφωνία πακέτο τόσο για τον Νόμο Κατσέλη, όσο και για το νέο σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν στο μοντέλο που θα ισχύει μετά τη λήξη της ισχύς του νόμου Κατσέλη με βάση το κυπριακό μοντέλο.

Τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας θα πέσουν κατά πάσα πιθανότητα κάτω από τις 100.000 ευρώ, πιθανότατα στις 80.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ