ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τα «προαπαιτούμενα»

Επιστολές προς όλους τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, οι οποίοι εμπλέκονται στις εκκρεμότητες του Μνημονίου, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο, τόσο όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όσο και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από την Άνοιξη. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαναφερθέντα το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επάνοδο των επικεφαλής της τρόικας για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Ειδικά για τα προαπαιτούμενα, το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτά συνδέονται με τη 2η υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και τις επόμενες 55 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν μετά από την τελευταία μίνι- αξιολόγηση της τρόικας. Οπότε, δηλώνουν τα ίδια στελέχη, δύναται ο φθινοπωρινός έλεγχος να διαρκέσει 20 ημέρες ή το πολύ έναν μήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, με μια- τουλάχιστον κατ’ αρχήν- συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών. Προκειμένου, στη συνέχεια, να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για μια νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ