ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: Πορεία αντισπισιστών κατά της κατανάλωσης κρέατος

Ολοκληρώθηκε, το Σάββατο το μεσημέρι, η 1η πορεία διαμαρτυρίας κατά της κατανάλωσης κρέατος στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στις 4 Οκτωβρίου.

Η πορεία των αντισπιστών, που ξεκίνησε από το Θησείο, κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στην ελληνική, αγγλική και νοηματική γλώσσα.

Το σωματείο Ethos & Empathy, που διοργάνωσε την πορεία, είχε καλέσει τους φιλόζωους που θα συμμετείχαν να είναι ντυμένοι με μαύρα ρούχα και αν είναι εφικτό οι μπλούζες τους να φέρουν κάποιο μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Σύμφωνα με σωματείο, “ο Αντισπισισμός είναι ένα κίνημα απελευθέρωσης των ζώων που μάχεται ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται τα είδη ζώων. Μάχεται δηλαδή τον σπισισμό”.

“Όπως εμείς, έτσι και τα μη ανθρώπινα ζώα είναι πλάσματα με συναίσθηση που μπορούν να βιώσουν τον πόνο ή την χαρά ανάλογα με το πως συμπεριφερόμαστε απέναντί τους. Ωστόσο, υποβάλλονται σε βάσανα που δεν θα υποβάλαμε ποτέ άλλους ανθρώπους” δηλώνει η Ethos & Empathy στο πόρταλ της.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ