ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΤΟΠΙΚΑ

Αθ. Πέππας: ‘’Ο ΟΛΕ δεν θα γίνει σάκος του μποξ κανενός’’

Στις 27/3/14 αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης ‘’ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ’’ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Βαμβακά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Α.Πέππα.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος του ΟΛΕ υπογράμμισε τα εξής: ‘’Ο χώρος του παραλιακού μετώπου έχει μεγάλη σχέση με την Ελευσίνα, δηλαδή την πόλη στην οποία εδρεύει . Ο ΟΛΕ έχει τη χρήση και τη διαχείριση του χερσαίου χώρου. Βασικός μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση και η καλή σχέση με τους πολίτες. Κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε με το μέρος του ενός ή του άλλου. Λόγω και των δημοτικών εκλογών, σας δηλώνω ξεκάθαρα, οτι ο Οργανισμός δεν θα γίνει ‘’σάκος του μποξ΄΄ κανενός. Ο οργανισμός δεν σας βλέπει σαν κάτι διαφορετικό από εμάς. Το ότι ήρθατε εδώ να συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν τον ΟΛΕ είναι προς τιμήν σας. Την υπόθεση της παραχώρησης, αν τελικά το αποφασίσει το Δ.Σ., προσωπικά τη βλέπω με θετικό μάτι. Εμείς, ως διοίκηση πράτουμε αυτό που θεωρούμε σωστό και αυτό που πρέπει να κάνουμε έχοντας την ευθύνη απέναντι σε αυτούς που μας έχουν τοποθετήσει σε αυτήν τη θέση. Σε ό,τι αφορά την προσφορά του Οργανισμού στην πόλη της Ελευσίνας , Ο ΟΛΕ έχει δώσει την τελευταία τετραετία στο δήμο 630.000 ευρώ για τέλη καθαριότητας. Που σημαίνει ότιτέσσερις εργαζόμενους του δήμου πληρώνονται από τον Οργανισμό. Έχει συντελέσει στο να είναι οι παράκτιοι χώροι πλατείες και λοιπά σε πολλή καλή κατάσταση. Έχει επιβάλλει ένα νοικοκύρεμα και έχει θέσει κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους τους συναλλασσόμενους μέσα στον Οργανισμό. Ο Οργανισμός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Αλλά ο ρόλος του δεν σταματά εκεί. Η καρδιά της πόλης είναι το λιμάνι, γιατί το λιμάνι προσφέρει εργασία σε αρκετό κόσμο. Αυτό σημαίνει πως έχουμε την ευαισθησία να νοιαζόμαστε, ώστε να είναι καθαρό το περιβάλλον. Έχουμε νοιασθεί επίσης για τα ναυάγια αλλά και για τη μεταφορά του λιμανιού στην περιοχή της Βλύχας. Εμείς ανακινήσαμε το θέμα της μεταφοράς και συναντήσαμε την μεγάλη αντίδραση .’’

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση, ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ , σημειώνει τα εξής: ‘’ Η Ενεργή Συμπολιτεία είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις της για το παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα την απόδοση στους κατοίκους της πόλης, για κοινωφελείς και κοινόχρηστες δραστηριότητες, όλων των ακτών εκτός των λιμενικών εγκαταστάσεων (εμπορικό λιμάνι, λιμάνια αλιέων και λιμάνια σκαφών αναψυχής). Παράλληλα, διακήρυξε για άλλη μία φορά, τη βασική της θέση για μεταφορά του εμπορικού λιμανιού εκτός πόλης, ώστε ο οικιστικός ιστός να αποκτήσει παραλιακό μέτωπο και την ανάληψη από τις υπηρεσίες του ΟΛΕ, στο νέο λιμάνι, των δραστηριοτήτων φόρτωσης και εκφόρτωσης των βιομηχανιών που σήμερα εξυπηρετούνται με “δικές τους” λιμενικές εγκαταστάσεις. Τέλος διατύπωσε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΕ. Με τον ΟΛΕ συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα νέα συνάντηση όπου θα συζητηθεί το σχέδιο (MASTER PLAN ) που πρόκειται να υποβληθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με αίσθηση ευθύνης για την άμεση περιβαλλοντική αναβάθμιση των ακτών, αλλά και την υγιή ανάπτυξη των υπηρεσιών του ΟΛΕ, παρουσιάζει δημόσια τις προτάσεις της. Είναι κρίμα που η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα και σήμερα όραμα για την πόλη μας και που δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες διεκδίκησης της παραχώρησης χώρων, όπως του “πρώην ΦΟΝΙΑ” για κοινόχρηστες και κοινωφελείς δραστηριότητες’’, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ