ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Αιφνίδια αντικατάσταση του προέδρου του ΟΛΕ, Σπύρου Μιχαήλ, από τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα – Ανέλαβε ο Δρακονταειδής Σταύρος, μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ

Αιφνίδια αλλαγή από τον Υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, καθώς υλοποιήθηκαν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που μιλούσαν για αντικατάσταση του κ. Σπ. Μιχαήλ. Θυμίζουμε πως ο πρώην πρόεδρος κος Σπύρος Μιχαήλ ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις 5,5 μήνες πριν θέτοντας τον ΟΛΕ σε εντελώς διαφορετική βάση, αξιοποιώντας στο έπακρον τις ευκαιρίες που συνδέονταν με την οικονομική ευρωστία του Οργανισμού καθώς και τις παραγωγικές σχέσεις μεταξύ Δήμου, εργαζόμενων και ναυτικών πρακτόρων. Το τελευταίο διάστημα, ο ΟΛΕ, όπως φάνηκε και από τις συνεντεύξεις που είχαμε πάρει από τους εκπροσώπους των Σωματείων Ναυτεργατών, Ναυτικών πρακτόρων αλλά και από τον δήμαρχο Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, είχε θέσει τη λειτουργία του σε νέες βάσεις προς όφελος πρώτα της τοπικής κοινωνίας αλλά και γενικότερα προς το συμφέρον του οργανισμού.

Η παραπάνω αλλαγή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η εξέλιξη μιας διαμάχης ανάμεσα στον υπουργό κ. Δρίτσα, ο οποίος υπεραμύνεται πρόσωπα και πράγματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν… και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος αποτελεί τον κυρίαρχο μοχλό των ιδιωτικοποιήσεων, μια επιλογή που είναι μονόδρομος ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Αναφέρουμε το παραπάνω διότι ο πρώην πρόεδρος Σπ. Μιχαήλ με τις επιλογές του, οι οποίες ήταν εύστοχες και αποτελεσματικές αλλά και η κοινή γραμμή του με τον κ. Πιτσιόρλα, τον έφερε πιο κοντά στην απομάκρυνσή του με πρόσχημα τους τίτλους σπουδών του.

Εχθές πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στα γραφεία του ΟΛΕ όπου ανακοινώθηκε επίσημα η αντικατάσταση του κ. Μιχαήλ από τον κ. Στ. Δρακονταειδή, μέχρι πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ, στον οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Τελειώνοντας είμαστε σίγουροι πως η παραπάνω εξέλιξη στον ΟΛΕ σε συνδυασμό με την διαφοροποίηση του κ. Δρίτσα σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το τι τελικά συμβαίνει στην Κυβέρνηση.


Ευ. Λιάκος

 

Παρακάτω το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΟΛΕ Σταύρου Δρακονταειδή

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο South East London Technical College και Οικονομικά στα πανεπιστήμια του Essex (B.A. Hon. Economics) και του Salford (M.Sc. Economics). Άρχισε την καριέρα του το 1984 σαν σύμβουλος ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα και στην συνέχεια σαν οικονομολόγος και σύμβουλος διαχείρισης έργων με το Γραφείο Δοξιάδη σε έργα διεθνών οργανισμών στο εξωτερικό για 10 περίπου χρόνια. Το 1994, συνέχισε την επαγγελματική του διαδρομή στο χώρο των Επιχειρηματικών Κεφαλαίων Συμμετοχής (Private Equity) στην Εμπορική VenturesA.E. ως Διευθυντής Επενδύσεων για 10 χρόνια. Στο διάστημα αυτό συνέβαλε στην οργάνωση της εταιρείας, στο άνοιγμα στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης (proactive Deal Flow), διετέλεσε εντεταλμένος της εταιρείας για επενδύσεις στη Ρωσία, σχεδίασε και διηύθυνε την επιτυχή συμμετοχή και ολοκλήρωση σε σειρά επενδυτικών συμμετοχών. Πρόσθετα, ανέλαβε και διεκπεραίωσε με επιτυχία την εξυγίανση των περισσοτέρων συμμετοχών που παρουσίασαν προβλήματα βιωσιμότητας. Από το 2005, σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, συνέβαλε στην οργανωτική και πιστωτική διάρθρωση συμπεριλαμβανομένων και εξαγορών σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ο ελευσινιος
4 years ago

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗς ΧΑΛΙΜΑ !!!! ΑΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!! ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ,,ΤΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗς ΚΑΤΣΕΛΗ ..ΠΟΥ ΒΟΛΕΧΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ κα…. ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥς !!!! ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ ΤΕΤΟΙοΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ …. ΑΚΟΥΤΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΡΙΤΣΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΟΥ

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ