ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακριβότερο streaming μουσικής

ημαντική νίκη επί των εταιρειών με υπηρεσίες streaming μουσικής πέτυχαν οι δημιουργοί. Το Συμβούλιο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ (CRB) έκρινε ότι οι τελευταίες, δηλαδή υπηρεσίες όπως η Spotify, το ΥouTube και η Apple Μusic, θα πρέπει να καταβάλλουν αισθητά περισσότερα για δικαιώματα. Συγκεκριμένα οι δημιουργοί και οι δισκογραφικές θα λαμβάνουν το 15,1% των εσόδων από 10,5%, που ισχύει σήμερα, στην αμερικανική αγορά, που είναι η κορυφαία αγορά μουσικής του πλανήτη.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από μία δίκη, στην οποία η Εθνική Ένωση Εκδοτών Μουσικής (NMPA) εκπροσώπησε εταιρείες και δημιουργούς κατά των Αlphabet (που ελέγχει το YouTube), Αmazon.com, Apple Ιnc., Spotify Technology και Pandora Media και θα ισχύσει έως και το 2022. Έχει δε μεγάλη σημασία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις streaming έκαναν άλμα 60% το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της IFPI. Στις ΗΠΑ το μερίδιο των υπηρεσιών streaming στις συνολικές πωλήσεις μουσικής υπερβαίνει το 50%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ