ΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗ

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία λόγω κινητοποιήσεων

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σήμερα το πρωί στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη εξαιτίας δύο διαφορετικών απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες έχουν παραλύσει αεροδρόμια και πλήττουν τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France.

Στη Γερμανία, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης –ο μεγαλύτερο αεροπορικός κόμβος της χώρας–, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης υποχρέωσαν τη γερμανική Lufthansa να ματαιώσει «περισσότερες από 800 πτήσεις» από τις συνολικά 1.600 προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα, επηρεάζοντας «περίπου 90.000 επιβάτες», οι οποίοι ωστόσο έχουν ειδοποιηθεί από χθες Δευτέρα για την ματαίωση των πτήσεών τους.

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία λόγω κινητοποιήσεων

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων που έχει στόχο να ασκήσει πίεση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα. Σε ορισμένες γερμανικές πόλεις, απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνονται επίσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους παιδικούς σταθμούς και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία λόγω κινητοποιήσεων

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εργοδότες με αυτές τις μαζικές απεργίες», δήλωσε ο Φρανκ Μπσίρσκε, επικεφαλής του Verdi του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Γερμανίας. «Ελπίζουμε να υποβάλουν μια πρόταση που να αξίζει να συζητηθεί στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια καλή λύση». Ο Μπσίρσκε πρόσθεσε ότι το συνδικάτο θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, αν οι εργοδότες δεν παρουσιάσουν κάποια πρόταση την επόμενη εβδομάδα. Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία λόγω κινητοποιήσεων

Το Verdi έχει ζητήσει αύξηση 6% στους μισθούς 2,3 των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα τους οποίους εκπροσωπεί σε ομοσπονδιακό και κρατιδιακό επίπεδο. Όμως τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όσο και οι περιφερειακές έχουν απορρίψει την πρόταση, απαντώντας ότι μια τόσο μεγάλη αύξηση θα τους ωθήσει να αναθέσουν έργα σε ιδιώτες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 05:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να τερματιστούν στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας).

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία λόγω κινητοποιήσεων

Η Ζιμπίλε Μέτσλερ, η οποία επρόκειτο να περάσει τη σημερινή ημέρα στο Άμστερνταμ για ένα ραντεβού, δοκίμασε πάντως την τύχη της ερχόμενη στο αεροδρόμιο. «Ήξερα, όμως ήθελα να δω αν μπορούσα να φθάσω εκεί, επειδή τα τρένα δεν λειτουργούν. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά είναι κρίμα για το επαγγελματικό ραντεβού μου», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η 41χρονη γυναίκα.

Η αεροπορική κυκλοφορία στη Γαλλία πλήττεται από τη ματαίωση του 25% των πτήσεων της Air France, στην έκτη απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον Φεβρουάριο.

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία λόγω κινητοποιήσεων

Η Air France προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθεί το 65% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 73% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων προς και από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί – Σαρλ ντε Γκωλ, καθώς και το 80% των πτήσεων μικρών αποστάσεων προς και από το Ορλί.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ