ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Αλέκος Μυλωνάς : «Ελάτε να πάμε μαζί τον Ασπρόπυργο ΜΠΡΟΣΤΑ»

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου με αέρα αλλαγής

Με το σύνθημα ‘’Ελάτε να πάμε μαζί τον Ασπρόπυργο ΜΠΡΟΣΤΑ’’ , ο υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου Αλέκος Μυλωνάς καλωσόρισε φίλους, συνεργάτες και πολλούς δημότες στην εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού του στη Λ. Δημοκρατίας το Σάββατο 13 Απριλίου.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’Ασπρόπυργος Μπροστά’’ μίλησε για μια νέα εποχή στον Ασπρόπυργο και περιέγραψε τους βασικούς στόχους τους οποίους έχει θέσει ο ίδιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται στο πλευρό του για να αλλάξει εικόνα αυτή η πόλη. Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Φίλες και φίλοι,
Απόψε, εγκαινιάζουμε μια συνεργασία μεταξύ μας. Μία συμφωνία εμπιστοσύνης. Για να πετύχουμε, πρέπει να συμφωνήσουμε σε ορισμένες αρχές:
Αρχή πρώτη: Ο Ασπρόπυργος δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι οι άνθρωποί του. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται, και όσοι τον επέλεξαν. Ακόμη και αν σήμερα αισθάνονται αόρατοι ή ξεχασμένοι. Κοιτάξτε γύρω σας. Έχουμε μεταξύ μας παραδείγματα. Είναι απόψε εδώ άνθρωποι του κέντρου που θέλουν μια πόλη σύγχρονη μοντέρνα Είναι οι κάτοικοι της περιφέρειας που ζητούν ίσες ευκαιρίες και ίδια πρόσβαση παντού Είναι απόψε μαζί μας νέοι γονείς που θέλουν σχολεία σε κτίρια ανθρώπινα για τα παιδιά τους καθαρές και ασφαλείς παιδικές χαρές καθώς και πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς χωρίς να χρωστάνε χάρη πουθενά.
Είναι οι 30αριδες, 40αριδες, 50 αριδες, η ραχοκοκαλιά της πόλης που δουλεύουν σκληρά. Μπορεί να επιχειρούν οι ίδιοι, μπορεί να εργάζονται κάπου ή να παλεύουν για ένα μεροκάματο. Και σου λένε, αγωνίζομαι, πληρώνω, και δεν έχω ούτε τα στοιχειώδη Είναι οι άνθρωποι που φοβούνται να βγουν από τα σπίτια και έχουν ανάγκη να νιώθουν ασφαλείς Επιτέλους, το αυτονόητο, έχετε ανάγκη όσα πραγματικά δικαιούστε και αξίζετε
Αρχή δεύτερη: Ο Δήμαρχος δεν είναι μόνο για αυτούς που τον ψήφισαν, ούτε μόνο για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι σύμμαχος με τα όνειρα των δημοτών. Είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Μαχητικά. Ακόμα και να μην κερδίσεις όλες τις μάχες. Πρέπει να τις δώσεις. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Η ευθύνη άλλωστε, έχει ονοματεπώνυμο. Δεν μπορεί ποτέ να μην φταίει κανείς. Για αυτά που λέμε και κάνουμε ή δεν κάνουμε, θα φταίμε εμείς. Τελεία. Για να είμαστε ξεκάθαροι. Αρχή τρίτη: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνει λύσεις. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα.
Αλέκος Μυλωνάς : «Ελάτε να πάμε μαζί τον Ασπρόπυργο ΜΠΡΟΣΤΑ»
Κανείς μας βέβαια δεν γεννήθηκε χθες. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία όμως, είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Και η κοινωνία απαιτεί υπερβάσεις. Χωρίς στεγανά και παρωπίδες. Ο αντίπαλός μας δεν είναι εχθρός μας. Και επειδή διαφωνούμε, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε. Να μην φοβόμαστε λοιπόν ούτε την αλήθεια, ούτε την κριτική. Να μάθουμε στη συνεννόηση, στη συναίνεση και τη συνεργασία. Ο Τόπος μας και βαρέθηκε και ακριβοπλήρωσε ανούσιες κόντρες.
Αρχή τέταρτη: Ο Δήμος Ασπροπύργου, έχει κουραστεί, έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει χρειάζεται να τα δούμε όλα από την αρχή.. Ασυμβίβαστα. Κρατάμε τα θετικά, δεν μηδενίζουμε. Μακριά από μας η υποκριτική λογική του «παραλαμβάνουμε καμένη γη». Αλλά, θέλω να είμαι σαφής. Αν είστε ευχαριστημένοι με τη σημερινή κατάσταση, αν αποδέχεστε τη σημερινή πραγματικότητα, δεν σας κάνω. Δεν είμαι ο άνθρωπος σας. Είμαι εδώ για να αναμετρηθούμε όχι με το χθές, αλλά με το αύριο. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά πρώτα από όλα με τους ίδιους μας τους εαυτούς
Αρχή πέμπτη: Κανείς δεν νικάει μόνος του. Μόνο αν πιστέψουμε σε κάτι όλοι μαζί, αν γίνει προσωπική υπόθεση όλων μας, πάνω από διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, θα χτίσουμε το αύριο. Και η αλλαγή έρχεται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Από όλους μαζί. Και αν μου δώσετε την εντολή να σας υπηρετήσω ως Δήμαρχος, τότε να ξέρετε ότι η πόλη θα είναι ευθύνη δική μου και ευθύνη δική σας. Γιατί ο Ασπρόπυργος μπορεί να είναι υποχρέωση του Δήμαρχου, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας. Δεν θα σας κουράσω με λεπτομέρειες τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση. Ούτε θα αναφερθώ στην ασφάλεια- το περιβάλλον και την καθαριότητα τα οποία δεν θεωρώ έργο αλλά υποχρέωση που αυτήν την στιγμή είναι παρατημένα στο έλεος του θεού από την δημοτική αρχή.
Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά μόνο από τα αυτονόητα που βλέπουμε και συζητάμε κάθε μέρα όλοι μας: • Την δημιουργία 2ου λυκείου άμεσα
• Την δημιουργία δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας για να ενωθεί η περιφέρεια με το κέντρο και ο προαστιακός με τις εταιρείες
• Την εισαγωγή της καινοτομίας και της τεχνολογίας στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να μπορείτε να κάνετε αιτήσεις από το σπίτι σας και να εξοικονομουμε χρονο και χρήματα
• Την ανάπλαση της παραλίας ώστε να γίνει πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες
• Κέντρο υγείας για άμεση πρόσβαση όλων
• Κέντρο διημέρευσης για παιδιά με ειδικές ικανότητες- αυτό σημαίνει πολιτισμός
• Αναβάθμιση του κέντρου ώστε να ζωντανέψει η πόλη μας Σε όλα αυτά και σε άλλα πολλά Σας θέλουμε όλους κοντά μας και Δε μας ενδιαφέρει σε ποιον κομματικό φορέα ανήκετε ή εάν ανήκετε σε κάποιον. Δε μας ενδιαφέρει τι πρεσβεύατε μέχρι σήμερα ή εάν στηρίζατε συγκεκριμένο συνδυασμό. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι εάν έχετε την ίδια αγάπη και μεράκι για την πόλη μας Δεν θα δεχτούμε κανένα εμπόδιο απ’ όπου και αν αυτό προέρχεται. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το νέο, το φρέσκο, το ειλικρινές. Ξέρουμε ότι κάποιοι βρίσκονται σε έναν επικοινωνιακό πανικό, Πιστεύουν ότι μπορούν να εξαγοραστούν οι πολίτες του Ασπροπύργου αλλά κάνουν λάθος. Γιατί ο λαός του Ασπροπύργου έδωσε πολλές ευκαιρίες – 13 χρόνια – στη σημερινή διοίκηση που θεώρησε ότι μπορεί να τον παραπλανήσει. Έχουν αρχίσει και πάλι να υπόσχονται για να συνεχίσουν να έχουν τον Ασπρόπυργο σαν τσιφλίκι τους. Διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις για τον συνδυασμό μας. Προσπάθησαν να κρύψουν με κάθε μέσο τη μεγάλη δυναμική μας
Eπικαλέστηκαν ακόμη και ψεύτικες έρευνες για να μας τρομάξουν.
Δεν σας κρύβω ότι μας πλησίασαν πολλοί για να εμποδίσουν να έρθει η επόμενη μέρα στον Ασπρόπυργο. Ότι τάχα έπρεπε να περιμένουμε να έρθει η σειρά μας μιας και έχουν μάθει να κινούνται υπόγεια Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται συμφέρει κάποιους ο Ασπρόπυργος να βρίσκεται στο σκοτάδι, να λαμβάνονται οι αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να γνωρίζουν οι πολίτες. Όμως ο Ασπρόπυργος των δύο ταχυτήτων έχει ημερομηνία λήξης.
Αλέκος Μυλωνάς : «Ελάτε να πάμε μαζί τον Ασπρόπυργο ΜΠΡΟΣΤΑ»
Γιατί μετά τις εκλογές ο Ασπρόπυργος θα είναι ένας και θα είναι για όλους!
Γιατί η αλλαγή δεν έρχεται από τους ανθρώπους που βύθισαν τον Ασπρόπυργο στο σκοτάδι, αλλά αυτούς που είναι στο φως, εκείνους που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στο φως.
Και ιδού σήμερα η απόδειξη. Εσείς είστε η απόδειξη. Όλοι εσείς που δεν συμβιβάζεστε με το μέτριο και το οπισθοδρομικό. Αλλά η μεγαλύτερη απόδειξη θα έρθει και στην κάλπη. Γιατί μπορεί να κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να καθοδηγούν τους πολίτες, να τους ενοχλούν και να εκβιάζουν την ψήφο τους.
Κάποιοι σκόρπισαν τον φόβο για την πολιτική επιλογή τους. Σήμερα τους στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα.
Παλαιοκομματικές τακτικές εκφοβισμού των πολιτών δεν έχουν θέση στον Ασπρόπυργο του 2019 Είναι αδιανόητο να υπάρχει αστυνομία των like Είναι απαράδεκτο να αστυνομεύουν την νεολαία μας.
Δεσμευόμαστε ενώπιον σας πως στον Ασπρόπυργο του αύριο, ο φόβος και η τρομοκρατία θα μείνουν στο χθες παρέα με τους εκφραστές τους. Η πόλη μας να είστε σίγουροι θα προχωρήσει ελεύθερη ΜΠΡΟΣΤΑ.
Στις εκλογές αυτές καλείστε να κάνετε μία πολιτική πράξη και να επιλέξετε ανθρώπους που ζουν ανάμεσά σας για την επόμενη μέρα στην πόλη και μπορούν να σας ακούσουν, μπορούν να σας καταλάβουν: ανθρώπους που έχουν τη δουλειά τους, είναι επαγγελματίες, δεν έχουν συμφέρον και έχουν προσφερθεί με ανιδιοτέλεια και ήθος να λύσουν τα προβλήματα σύμφωνα με το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εάν μία λέξη μας εκφράζει περισσότερο και μας χαρακτηρίζει είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αυτήν θα υπερασπιστούμε, γι’ αυτήν θα αγωνιστούμε. Έτσι θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, τις χαμένες δεκαετίες. Στο σημείο αυτό θέλω το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για τους ανθρώπους που μπαίνουν μπροστά και ζητούν την εμπιστοσύνη σας.
Ξεκινάμε μαζί και ξεκινάμε δυνατοί
Ας τους υποδεχτούμε λοιπόν.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ