ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Αλέξανδρος Τσοκάνης: Συγκέντρωση και εγκαίνια εκλογικού κέντρου με πολλούς αποδέκτες

Μήνυµα διεκδίκησης του δικαιώµατος στην εργασία, στην υγεία, την παιδεία και στην ίδια τη ζωή, από τον υποψήφιο δήµαρχο Ασπροπύργου

Με ηχηρά µηνύµατα για την υπεράσπιση όλων των δικαιωµάτων του εργαζόµενου, της οικογένειας , των µαθητών και των νέων καλοσώρισε τους παρευρισκόµενους στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού γραφείου της Λαϊκής Συσπείρωσης ο υποψήφιος δήµαρχος Ασπροπύργου Αλέξανδρος Τσοκάνης , την Κυριακή 14 Απριλίου .

Παραθέτουµε σηµεία από την οµιλία του κ. Τσοκάνη


Αγαπητές φίλες και φίλοι

Ασπροπυργιτισσες και Ασπροπυργιωτες

Σας καλωσορίζουμε από καρδιάς στη σημερινή μας συγκέντρωση και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές .

Όλοι εσείς ,οι εργάτες ,οι υπάλληλοι ,οι νέοι ,οι μικροί επαγγελματίες δίνετε με το παρόν σας ένα ηχηρό μήνυμα, μήνυμα διεκδίκησης του δικαιώματος στην εργασία , στην υγεία , την παιδεία,  του δικαιώματος στην ίδια τη ζωή σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον .

Είναι συγκινητική πραγματικά η παρουσία των εργατών και των εργαζομένων του δήμου μας που όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε  στο πλευρό τους είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στο αμαξοστάσιο ,στις συγκεντρώσεις και τους αγώνες τους , για σταθερή , μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία  αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

Θα ήθελα από αυτό  το βήμα, να καλωσορίσω και τους εκπαιδευτικούς  που ευσυνείδητα υπηρετούν την παιδαγωγική τους αποστολή, αντιστεκόμενοι   στη μαζοποίηση της οργανωμένης αμάθειας που προωθούν οι εκπαιδευτικές ανισότητες της εποχής .

Υπέρμαχοι της μόρφωσης , στέκονται με σθένος στις επάλξεις του αγώνα της γνώσης και της ηθικής διάπλασης  των νέων, του αυριανού μέλλοντος .

Ταυτόχρονα , ιδιαίτερη χαρά προκαλεί η παρουσία των αυτοαπασχολούμενων που στενάζουν από τη δυσβάσταχτη φορολογία ,από το ΤΕΒΕ  και τα χαράτσια , καθώς και οι γυναίκες , οι νέοι και οι νέες που επιλέγουν η πρώτη τους ψήφος να είναι αγωνιστική , ηχηρή αντίσταση στο κατεστημένο σύστημα .

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις φίλες και τους φίλους που για πρώτη φορά έρχονται  να ακούσουν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και να συμπορευτούν στον αγώνα της , που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους , τις κριτικές τους παρατηρήσεις και τις αντιρρήσεις τους, αλλά    αντιλαμβάνονται την αξία της στήριξης και της αποφασιστικής ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων , των ανθρώπων της δουλειάς αλλά και όλων των αποφασισμένων για μια καινούρια αρχή , δίκαιη, ισότιμη και ανθρώπινη .

Η παρουσία όλων εσάς ,φίλες και φίλοι, δυναμώνει  την αντίσταση ,τη διεκδίκηση του αγώνα,   την ελπίδα να προστατευτούν κεκτημένα δικαιώματα και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος όλων μας .

Στις επερχόμενες εκλογές η ψήφος έχει αξία και νόημα ευσυνειδησία και υπευθυνότητα . Παίρνουμε θέση απέναντι στη πολιτική που θέλει Δήμαρχο –εκφραστή του πλούτου της εκάστοτε κυβέρνησης .Ροζ, πράσινης , μπλε και εντολοδόχων των φορέων της Ε.Ε που επιβάλλουν την πλήρη βιομηχανοποίηση της πόλης μας .

Σε αυτή την πολιτική είναι ταγμένοι και συμβάλλουν με το δικό τους ρόλο όλοι οι άλλοι δήθεν ανεξάρτητοι Δημοτικοί Συνδυασμοί.

Αυτή την πολιτική υπηρέτησε πιστά η παρούσα Διοίκηση του Δήμου μας   δεξιών προδιαγραφών όπου επιδόθηκε σε έναν αγώνα να συμπορευθεί και να είναι ‘’το καλό παιδί ‘’ όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα χωρίς να διεκδικήσει το δικαίωμα σε μια πιο ανθρώπινη πόλη.

Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι η σημερινή διοίκηση  έσπευσε να παραδώσει τη λίστα με ονόματα εργαζομένων του Δήμου στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ , προκειμένου εκείνη να προβεί σε απολύσεις , έβαλε πλάτη στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων , επέβαλε την αντιδραστική αξιολόγηση ερχόμενη σε αντιπαράθεση με το σωματείο εργαζομένων.

Υπέβαλλε τους εργαζόμενους στο Δήμο μας σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για να μη καταβάλει ακόμα και το γάλα ή τα ρούχα προστασίας . Αδιαφόρησε και απαξίωσε τις σχολικές καθαρίστριες όταν αυτές ζητούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία .

Στήριξε τη λογική της ανταποδοτικότητας  . Ψήφισε,  και από κοινού με τις άλλες παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης το τοπικό σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που προβλέπει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στην πόλη μας. Πρόταξε την αύξηση της επιχειρηματικότητας και θυσίασε την υγεία των κατοίκων .
Καλωσόρισε το επενδυτικό σχέδιο που επιδοτείται από την Περιφέρεια και μεταξύ άλλων σηματοδοτεί την επέκταση της δράσης των Δήμων στην επεξεργασία και διαχείριση  των Αστικών απορριμάτων.

Ως προς την εκπαιδευτική πολιτική της τωρινής Διοίκησης , αλλά και των προγενέστερων Διοικήσεων των τελευταίων 24 χρόνων σημαντικό έργο και παρακαταθήκη τους αποτελεί το Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου που αναριθμεί 700 μαθητές με 10 τουαλέτες . Στο έργο τους προσμετράτε σχολεία σε containers με γονείς στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των ιδιωτικών φροντιστηρίων και των ιδιωτικών δραστηριοτήτων .

Η κοινωνική ευαισθησία της Διοίκησης Μελετίου εξαντλήθηκε σε παροχές από το κοινωνικό παντοπωλείο και σε μικρή μείωση των Δημοτικών τελών, όταν από την άλλη το ματωμένο πλεόνασμα, που ξεπερνά τα 10.000,000 € προέρχεται από  τους πολίτες και όχι τις μεγάλες επιχειρήσεις . Κραυγαλέα εμφανίζεται η οφειλή των ΕΛΠΕ που για τα 5 μόνο τελευταία χρόνια ξεπερνά το ποσό των 35.000,000€από τέλη υπεδάφους . Εξοργιστική  είναι βέβαια και η διαγραφή των οφειλών των προηγούμενων ετών των ΕΛΠΕ λόγο παραγραφής…

Στον αντίποδα αυτών ως  Λαϊκή Συσπείρωση προτείναμε την ανά έτος 20% μείωση των Δημοτικών  τελών για όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα και τον εξατομικευμένο υπολογισμό στις μεγάλες επιχειρήσεις με ανάλογη επί της ουσίας χρέωση.

Αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε   βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική τόση της κυβέρνησης ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνοντας τη βάση και των άλλων παρατάξεων και δημοτικών συνδυασμών του τόπου μας . Ειδικά στις επερχόμενες εκλογές ερχόμαστε θεατές μιας άνευ προηγουμένου ανταλλαγής και συνεχών μετακινήσεων υποψηφίων από συνδυασμό σε συνδυασμό . Μη ξεχνάμε όμως ,παρόλα τα δημαγωγικά τους πυροτεχνήματα και τα μεγάλα λόγια όλοι τους έχουν κοινή προέλευση και μήτρα.

Γι αυτό και οι άλλοι συνδυασμοί παρεμφερείς με την τωρινοί Διοίκηση αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική της σημερινής Διοικησης προσεγγίζοντάς την ακροθιγώς.  Δίνουν τη μάχη της λακκούβας και της λάμπας , τη μάχη των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών σχέσεων.

Δεν μιλάνε για το αντιδραστικό πλαίσιο του ‘’Κλεισθένη’’ , τις αλλαγές που προωθεί και τις κατευθύνσεις που επιβάλει .  Αποσιωπάται σκόπιμα ότι ο Δήμος θα μετατραπεί σε επιχείρηση και ο δημότης  σε πελάτη που θα κληθεί να καταβάλλει 194  εκκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον φετινό κρατικό προϋπολογισμό από τοπική φορολογία των Δήμων.  Όλοι τους μιλούν και χαίρονται για το αυτοδιοίκητο του Δήμου μας , την αυτόνομη λειτουργία του, λησμονούν όμως να διευκρινίσουν τους επιπρόσθετους και επιβαρυντικούς φόρους των πολιτών , ακολουθώντας πιστά τα δικά τους  πιστεύω και τις απαρέγκλιτες αρχές της Ε.Ε.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση με τη στήριξη και του κόμματος μας, δεν εθελοτυφλούμε ούτε κλείνουμε τα αφτιά και στεκόμαστε μπροστά σας, πρόθυμα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ριχτούμε στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα , συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι.

Πως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δε μας αφορούν τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται στα βαλκάνια διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις με καθησυχαστικά ψεύδη και  σκόπιμες παραποιήσεις τις αλήθειας ;

Πως μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στους νεκρούς που μετράνε τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στους Δήμους  με ΕΝΑΝ και σε εμάς, ιδιαίτερα οι οχτάμηνοι συμβασιούχοι;

Θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους να ζητήσουμε τη ψήφο των γονιών αν δεν καταγγέλλουμε από αυτό το βήμα την απαράδεκτη και εξοργιστική λύση που προάγει η κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών της μαθητιώσας νεολαίας . Λυόμενες αίθουσες προκάτ  με τις ευλογίες μάλιστα της διοίκησης Μελετίου.

Πως μπορούμε να αποδεχτούμε και να συνηγορήσουμε στην παράνομη λειτουργία της χωματερής που έχει υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας καθιστώντας την περιοχή μας χώρο συγκέντρωσης όλων των απορριμμάτων της Αττικής . Αλήθεια το δικαίωμα σε ένα υγιεινό φυσικό και οικιστικό περιβάλλον έχει αντίτιμο;  Ή μήπως εναντιώνεται στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα όλων εκείνων που λυμαίνονται τα σκουπίδια μαζί και των παράνομων επιχειρήσεων ΣΚΡΑΠ που σκορπίζουν το θάνατο στην περιοχή; 

Άραγε μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους 6.000 άνεργους Ασπροπυργιώτες, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που αναζητούν εργασία; Ή θα τους καθησυχάσουμε με ακατάπαυστη υποσχεσιολογία εξαγοράζοντας για μια θέση την ψήφο των ίδιων αλλά και των οικείων τους ;      

Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση , Λαϊκή Συσπείρωση της Διοίκησης του Δήμου σημαίνει υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που απομυζούν  την περιοχή μας .

Σημαίνει αγώνας για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως όλων των οικισμών του Δήμου μας προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν ηλεκτρισμό και ύδρευση χωρίς τους διαμεσολαβητές-μεσάζοντες .

Σημαίνει  απόλυτη προτεραιότητα στην κατασκευή σχολείων για τα παιδιά μας, με σύγχρονους αντισεισμικούς όρους θωράκισης . Είναι άλλωστε επιτακτικό αίτημα των καιρών μας η μόρφωση να αποτελέσει το αντιστάθμισμα στα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας της περιοχής .

Σημαίνει αγώνας να επιστρέψουν  οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες στην πόλη μας για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους με επάνδρωση  του ΙΚΑ από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Σημαίνει  μάχη για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου , όχι υπό το πρίσμα της λογικής των εργολάβων και της ανταποδοτικότητας αλλά ως Δημόσιος χώρος αναψυχής για μας και τα παιδιά μας .

Σημαίνει αγώνας να κλείσουν  όλα τα παράνομα ΣΚΡΑΠ ,  για να κλείσει τώρα η χωματερή των Άνω Λιοσίων  .

Σημαίνει πάνω απ’ όλα αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα , για την προστασία των ανέργων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων , των οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας , των νέων ζευγαριών ,είναι ανεπίτρεπτο να ζητιανεύουν για μια θέση απασχόλησης.

Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για την ουσιαστική μείωση των Δημοτικών τελών στην κατοικία και  την επαγγελματική στέγη και την αύξηση των τελών που αναλογούν στις μεγάλες επιχειρήσεις LOGISTICS,  Διυλιστήρια , τράπεζες .

Για εμάς , Ασπροπυργιώτισσες και Ασπροπυργιώτες , όμορφη πόλη είναι η πόλη όπου οι κάτοικοι της, έχουν δικαιώματα.

Μια πόλη όπου οι εργαζόμενοι έχουν δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, με δυνατότητα σε όλους  πρόσβασης στους παιδικούς σταθμούς , στην παιδεία , την υγεία τον αθλητισμό.

Σε αυτή την πόλη που θα αγωνιστούμε με τη δική σας στήριξη να δημιουργήσουμε, θα δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους  και όχι σε όποιον προλάβει ή αποκλειστικά στον ομοϊδεάτη μας .

Αγωνιζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και μια κοινωνία με αισθήματα αλληλεγγύης και όχι εκμετάλλευσης ή κατασπάραξης του συνανθρώπου.

Τα διαπιστευτήρια μας τα έχουμε προσκομίσει στο Λαό του Ασπρόπυργου και οι αγώνες μας είναι γνωστοί και αδιαμφισβήτητοι . Όλοι αναγνωρίζουν τα τεράστια και ανιδιοτελή οφέλη που είχε ο ΛΑΟΣ του Ασπρόπυργου  από την διακυβέρνησή  όταν μας είχε δοθεί η διοίκηση του Δήμου.

Δίνουμε υπόσχεση στο λαό του Ασπρόπυργου ότι θα σταθούμε κερί αναμμένο,  με ευσυνειδησία , όραμα,  τόλμη και πίστη σε έναν αγώνα δύσκολο αλλά ταυτόχρονα όμορφο. Οι διεκδικήσεις μας μπορεί σε κάποιους να φαντάζουν ρομαντικές !  Είναι όμως γνήσια αληθινές και επιτακτικές .

Σήμερα από το βήμα αυτό σας καλούμε  η άσβεστη φλόγα που σιγοκαίει στις καρδιές σας τόσα χρόνια να γίνει φωτιά να θεριέψει να ανοίξει το δρόμο της Λαϊκής Αντεπίθεσης για τη ζωή που μας αξίζει.!

Σας ευχαριστώ

για την προσοχή σας

και για την ένθερμη υποστήριξή σας     !!

    

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ