ΤΟΠΙΚΑ

Αλαλούμ στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Αλαλούμ αντιμετωπίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του νεοσυσταθέντος πριν λίγους μήνες Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σύμφωνα με καταγγελία φοιτητή, με συνέπεια την ταλαιπωρία τους.

Τα μαθήματα Ρευματολογία, Διαγνωστική Απεικόνιση, Φυσιολογία και Παιδιατρική δεν μπορούν να ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου (ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων), διότι δεν έχει ολοκληρωθεί  η διαδικασία αξιολόγησης και πρόσληψης των υποψηφίων διδακτόρων/διδασκόντων για τα μαθήματα αυτά μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, οι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν λάβει ακόμα βεβαιώσεις για την εγγραφή τους. Οι βεβαιώσεις αυτές είναι απαραίτητες τόσο στη Στρατολογία (για την απαλλαγή των πρωτοετών από το στρατό) όσο και για τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι γονείς των παιδιών (μισθοδοσία,  κτλ). Η αιτία για όλη αυτή την καθυστέρηση είναι η μηχανογράφηση του νεοσυσταθέντος πανεπιστημίου που δεν είναι ακόμα έτοιμη (;) να τις χορηγήσει.

Η σημαντική αυτή καθυστέρηση έχει και άλλες συνέπειες για τους πρωτοετείς φοιτητές που δεν μπορούν να βγάλουν πάσο και έτσι δεν μπορούν να έχουν την έκπτωση στις μετακινήσεις τους (μετρό, λεωφορεία, κτλ) ούτε να σιτιστούν στις φοιτητική εστία.

«Οι πρωτοετείς φοιτητές αδυνατούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-class και κατά συνέπεια να διαβάσουν ή να μελετήσουν τις παραδόσεις των καθηγητών τους (βιβλία ακόμα δεν έχουν δοθεί). Στηρίζονται λοιπόν αποκλειστικά στην παρακολούθηση των μαθημάτων, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο υλικό των παραδόσεων που πραγματοποιούνται. Η αιτία για αυτό είναι πάλι η μηχανογράφηση αφού δεν έχουν εκδοθεί ακόμα κωδικοί εισόδου στο e-class για τους πρωτοετείς φοιτητές» τονίζει ο φοιτητής.

Είναι ενδεικτικό ότι η γραμματεία του τμήματος, παρότι γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα, εντούτοις δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ