ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ριζικά το πρόσωπο της Δυτικής Αττικής

anaplasiΕπιτάχυνση των διαδικασιών για το σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης και δημιουργία ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να αλλάξει ριζικά το «πρόσωπο» της Δυτικής Αττικής, ζήτησε με επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Γιάννης Μανιάτης. Το πρόγραμμα δράσης για την Δυτική Αττική αφορά τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Άγιων Ανάργυρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Φυλής και περιλαμβάνει πρόγραμμα δράσης, το οποίο προσεγγίζει ολοκληρωμένα την αστική ανάπτυξη καλύπτοντας, πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Στόχος η αντιμετώπιση των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος και η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής και η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων. «Η προκαταρκτική έκθεση ανάλυσης και στρατηγικής, θα αποτελέσει οδηγό για τις ολιστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική, οι οποίες θέλουμε να οδηγήσουν στην επίλυση των διαχρονικών δομικών προβλημάτων της» όπως επισημαίνει για την πρωτοβουλία αυτή, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, τονίζοντας πως «Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής, με γνώμονα την κοινωνική και χωρική συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες στις δυτικές περιοχές της».

Σχεδιασμός

Στην υπουργική απόφαση των 179 σελίδων που υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη για την ανάπλαση της Αττικής, περιλαμβάνονται φιλόδοξα έργα, καινοτόμες ιδέες, φορολογικά και οικονομικά κίνητρα μιας μεγάλης αστικής αλλαγής της εικόνας που έχει σήμερα η πρωτεύουσα. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται δράσεις σε περιοχές όπως το Εμπορικό Τρίγωνο – Κουμουνδούρου – Ψυρρή, Πλατεία Βάθης – Μεταξουργείο – Κεραμεικός, Μουσείο – Πανεπιστημίου, Πλατεία Βικτωρίας – Πλατεία Αττικής – Άγιος Παύλος, οι οποίες μεταξύ άλλων θα απολαμβάνουν στο μέλλον μια σειρά φορολογικών κινήτρων για επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες που επιστρέφουν στο κέντρο της πόλης. Το ΣΟΑΠ αποτελεί ένα σύνθετο πρόγραμμα δράσεων, δεσμεύοντας μια σειρά υπηρεσιών ως προς τις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησής του. Προσεγγίζει ολοκληρωμένα την ανάπτυξη της πόλης και προβλέπει, πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ενώ οι παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και θα έχουν ορίζοντα υλοποίησης έως το 2021. Στις περιβαλλοντικές προεκτάσεις, ο ΣΟΑΠ δίνει έμφαση στην απόκτηση νέων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, καθώς και στη συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση των υπαρχόντων, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του δικτύου των πεζοδρόμων, της αισθητικής αναβάθμισης του αστικού εξοπλισμού, καθώς και της λειτουργικής συναρμογής με τα οδικά Μαζικά Μέσα Μεταφορών και άλλα δίκτυα της πόλης. Δίνει έμφαση στην ομαλή και ποιοτική διαχείριση της καθημερινότητας, όπως σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού, αδέσποτων ζώων, μη ρυπογόνα Μαζικά Μέσα Μεταφορών στην πόλη, δηλαδή την κίνηση πεζή και το ποδήλατο.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ