ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στην ηγεσία Αρείου Πάγου και ΣτΕ

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλά θέματα στην ατζέντα, ενώ κυριαρχεί στους κόλπους της κυβέρνησης ο επικείμενος ανασχηματισμός ή, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, οι διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Τη Δευτέρα εξάλλου, για ακόμα μία φορά μέσα στον Ιούνιο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως από την 1η Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», αφού, ως γνωστόν, ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό και πλέον αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος. Μάλιστα λέγεται πως είναι θέμα ημερών, ενώ αρκετά ονόματα φαίνεται να έχουν κλειδώσει. Σημειώνεται πως το προσεχές διάστημα υπάρχουν δύο σημαντικές ημερομηνίες για την κυβέρνηση. Στις 7 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 17-18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής και αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα φέρει στην Ελλάδα κεφάλαια 32 δισ. ευρώ.

Δύο γυναίκες στην ηγεσία Αρείου Πάγου και ΣτΕ

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ξεχωρίσει η εισήγηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων:

α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας,

β) Προέδρου του Αρείου Πάγου,

γ) πέντε αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, αλλά και την πλήρωση μιας θέσης αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων θα βρεθούν δύο γυναίκες. Η Μαίρη Σαρπ, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ, θα γίνει πρόεδρος, ενώ για τον Αρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει για πρόεδρο την Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ