ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετακίνητος ο Μάρδας στην ιδέα αναζήτησης επενδυτών ανάμεσα στους πρόσφυγες

Επιμένει και ενισχύει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας τις αμφιλεγόμενες προτάσεις που έκανε μέσω του ΣΚΑΪ για αναζήτηση επενδυτών ανάμεσα σε πρόσφυγες που ουσιαστικά βρίσκονται παγιδευμένοι σε ελληνικό έδαφος.

Σε πρωινές του δηλώσεις, ο κ. Μάρδας εκτίμησε ότι ανάμεσα στους άμαχους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία υπάρχουν και εύπορα πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, που όμως δεν κατόρθωσαν να φτάσουν εύκολα στη Βόρεια Ευρώπη επειδή δεν τους δόθηκε βίζα και συνεπώς υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Τουρκίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι ετοιμάζει σχετική εισήγηση, που μπορεί να κατατεθεί και σήμερα Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τέτοιες ιδέες δεν κατατίθενται χωρίς προεργασία. Προέτρεψε δε τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν σχετικά στοιχεία στο Google.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ακόμα ότι οι επενδύσεις των προσφύγων δεν θα αφορούν μόνο αγορές ακινήτων, οδός που μπορεί να διασφαλίσει στους αγοραστές διαμονή στην Ελλάδα, αλλά επενδύσεις χρημάτων σε διάφορα είδη δραστηριότητας.

Ο κ. Μάρδας απέρριψε κάθε σύγκριση της πρότασής του με την πολιτική που έχει εφαρμόσει η Δανία, η οποία έχει συγκεντρώσει τιμαλφή που έχουν στην κατοχή τους οι πρόσφυγες που φτάνουν στο έδαφός της.

Οι δηλώσεις Μάρδα έχουν προκαλέσει από χθες Κυριακή πλήθος αντιδράσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης, και πολλά σατιρικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ