ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα 3 εκ. € στις Αχαρνές απο την Περιφέρεια Αττικής

dimarxeio axarnwnΜετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια που στόχο είχαν τη δημιουργία προϋποθέσεων, την τεκμηρίωση τεχνικών υποδείξεων, τη σωστή ιεράρχηση και κατανόηση των προτεραιοτήτων, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων πνοής για τον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και τροποποίησης προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκαν νέα έργα κατά τη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, τα οποία είναι:

1. Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας, ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού 1.825.000 €.

2. Μελέτη Αντιπλημμυρικής προστασίας ευρύτερης περιοχής Παλαιού Οικισμού Αχαρνών και κατασκευής δεξαμενών ανάσχεσης, συνολικού προϋπολογισμού 400.000€, δεδομένου ότι οι ήδη υπάρχουσες μελέτες, που είχαν υποβληθεί το 2012, δεν ήταν ώριμες για να οδηγήσουν σε χρηματοδότηση των έργων.

3. Κατασκευή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 €.

4. Μελέτη Ανάπλασης Κέντρου Αχαρνών και εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 200.000€.

5. Μελέτη στέγασης με θόλο τύπου μπαλόνι και αποκατάσταση ζημιών στο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού κόστους 50.000€.

6. Μελέτη για βασικούς συλλεκτήρες αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Θρακομακεδόνων, συνολικού κόστους 40.000€.

7. Διαμόρφωση Τάξης και βοηθητικών χώρων του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Αχαρνών, συνολικού κόστους 15.000€.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: «Βασικός άξονας που διατρέχει όλα τα υπό χρηματοδότηση νέα έργα αποτελεί ο αναπτυξιακός τους χαρακτήρας, η επίλυση χρόνιων σοβαρών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη των Αχαρνών, η βελτίωση και αναβάθμιση υπαρχόντων σχολικών και αθλητικών κτιριακών υποδομών, και ο σεβασμός προς το Περιβάλλον, την Αειφορία και τη δημιουργία μιας βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης με την εισαγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ