Εκπαιδευτικό ελικόπτερο της σχολής αεροπορίας Στρατού, με δύο άτομα προσωπικό, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση σε αγροτική έκταση.
Οι πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απώλεια ισχύος στον κινητήρα, ενώ το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
- Διαφημιση -
Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το ΓΕΣ, στην οποία αναφέρεται ότι το πρωί και περί ώρα 09:30, εκπαιδευτικό ελικόπτερο NH-300C, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εκτέλεσε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση, στον κύκλο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, ενώ για τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης έχει διαταχθεί έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες μη επανδρωμένο αεροσκάφος του στρατού συνετρίβη σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Ροδόπης, κοντά στον οικισμό Ασωμάτων.
Το drone εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.