ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου για τα επεισόδια στην Γκορυτσά

«Καταγγέλουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη, προκλητική & προσχεδιασμένη απόπειρα ομάδας του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, που επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα «σύγκρουσης πολιτισμών» στο τόπο μας» αναφέρει ο Δήμος Ασπροπύργου σε ανακοίνωση που μας κοινοποιήθηκε αναφορικά με τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν το περασμένο Σάββατο. Σχετική δημοσίευση: Ένταση σε πορεία μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο

Παρακάτω μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Δήμος:

«Ο Δήμος Ασπροπύργου, καταγγέλλει απερίφραστα την προβοκατόρικη, προκλητική, προσχεδιασμένη απόπειρα ομάδας του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, που εξελίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Μαΐου, στη συνοικία Γκορυτσά του Ασπρόπυργου. Η εν λόγω ομάδα, που μεταφέρθηκε στην πόλη μας με λεωφορεία, από το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε πορεία στην εν λόγω συνοικία, επιδιώκοντας -παντί τρόπω- να προκαλέσει επεισόδια και ταραχές, προκειμένου να στοχοποιήσει τους κατοίκους της.
Για να το πετύχουν αυτό, οι μεταφερόμενοι διαδηλωτές, με την παρουσία ελάχιστων μεταναστών, έφτασαν μέχρι του σημείου να προκαλούν φραστικά, με ύβρεις και βαρύτατους – αναίτιους χαρακτηρισμούς (όπως φασίστες, ρατσιστές κ.λπ), να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν τους ανυποψίαστους πολίτες, ακόμη και τα παιδάκια που έπαιζαν στην παιδική χαρά και στο παρακείμενο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου να προκαλέσουν την αντίδρασή τους. Κι όταν είδαν πως δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, μετήλθαν ακόμη και άκρως προκλητικές, προσβλητικές, ξεκάθαρα ρατσιστικές συμπεριφορές, φτύνοντας και μουντζώνοντας το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο κέντρο της συνοικίας, προκειμένου να προκαλέσουν την οργή των κατοίκων.
Με τέτοιες μεθόδους, οι οπλισμένοι, με βαριά ρόπαλα και λοστούς, δήθεν ιστούς για τις σημαίες τους, «επισκέπτες» της πόλης μας, επιχείρησαν να παρασύρουν σε μάχη, με δήθεν φυλετικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να τους αποδώσουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες, που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή, και τα οποία καταδίκασε απροσχημάτιστα, τόσο ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της.
Επειδή, δεν είναι η πρώτη φορά που, από κοινού, οι επαγγελματίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε συνεργασία με ναζιστικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, στοιχεία, με τη βοήθεια κι όσων μετέτρεψαν σε επάγγελμα τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα «σύγκρουσης πολιτισμών» στο τόπο μας, να σπιλώσουν τον Ασπρόπυργο και να δώσουν φυλετικά χαρακτηριστικά στη συμπληρωματική τους δράση, ο Δήμος Ασπροπύργου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου των Δημοτών του, εκτός της ομόθυμης καταδίκης όλων των προβοκατόρων, καλεί:

1ον) Τους Πολίτες του Ασπρόπυργου, να αγνοήσουν άπαντες τους συνεταίρους της προσπάθειας, που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει τον τιτάνιο αγώνα που διεξάγει ο Λαός της πόλης, για ανάπτυξη, ευκαιρίες απασχόλησης, κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, για προκοπή και αρμονική συμβίωση, όλων όσοι ζουν  και εργάζονται στον Ασπρόπυργο.

2ον) Τις Αστυνομικές Αρχές, να διασφαλίσουν την τάξη και την ηρεμία, στο μοναδικό, ζωντανό κόμβο βαριάς Βιομηχανίας, Διαμετακομιστικού Εμπορίου και Ενέργειας, της δοκιμαζόμενης Χώρας μας.

3ον) Τους μεταφερόμενους, δήθεν υπερασπιστές των μεταναστών, να πάψουν την χονδροειδέστατη προσπάθεια στοχοποίησης των νεοπροσφύγων, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, Δημοτών του Ασπρόπυργου, στους οποίους επιχειρούν να φορτώσουν ξενοφοβία, ρατσισμό και ολοκληρωτικές αντιλήψεις.
Δηλαδή, σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εξαιτίας τέτοιων αντιλήψεων. Τους καλούμε να πάψουν τις αναφορές, για δήθεν προκλήσεις στον Ασπρόπυργο, και να πουν την αλήθεια: Οδήγησαν μεταφερόμενους διαδηλωτές, όχι στο κέντρο του Ασπρόπυργου, αλλά στην καρδιά μιας απομακρυσμένης συνοικίας, στην οποία κατοικούν, σχεδόν αποκλειστικά, Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο, κι έκαναν ό,τι περνούσε απ΄ το χέρι τους να προκαλέσουν την αντίδρασή τους, για να τους δώσουν βορά στα ΜΜΕ, στολίζοντάς τους με άδικους χαρακτηρισμούς.

Όσοι έχουν την παραμικρή σχέση με τον Ασπρόπυργο, γνωρίζουν άριστα ότι, οι 10.000 και πλέον μετανάστες, που εργάζονται στα όρια του Δήμου μας, δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι -στις πλείστες των περιπτώσεων- τους προσφέρουν, όχι μόνο δουλειά αλλά και στέγη.
Γνωρίζουν, επίσης, πως ο Ασπρόπυργος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, διαθέτει την κουλτούρα της ομαλής συμβίωσης με τους μετανάστες, αφού από τότε φιλοξενούσε χιλιάδες εργάτες γης, πολλοί εκ των οποίων ρίζωσαν στον τόπο μας. Τέλος, όλοι γνωρίζουν καλά, ποιοι είναι εκείνοι που, πρωτίστως και κυρίως, εκμεταλλευόμενοι τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, ξεσπούν στα πιο αδύναμα στοιχεία της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζουν και σιωπούν!…

Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, έχουμε αντιληφθεί άπαντες, εδώ και χρόνια, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τόσο οι δράστες των περιστατικών σε βάρος μεταναστών, όσο κι οι μεθοδευμένες απόπειρες κάποιων, γνωστών κύκλων, να προκαλέσουν κλίμα γενικευμένης αναταραχής, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου του Ο.Σ.Ε., που εκτείνεται εξ ολοκλήρου στο Δήμο μας.
Ας το χωνέψουν, λοιπόν, δεν θα παρασύρουν κανένα Ασπροπύργιο, στο βρώμικο παιχνίδι τους!
Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την τάξη και την ευνομία στο βασανισμένο τόπο μας, και καλούμε το ίδιο να πράξουν και οι αρμόδιες Αρχές, σεβόμενες τις ελπίδες που βάσιμα στηρίζει η Ελλάδα, στον πιο ελκυστικό τόπο μεγάλων επενδύσεων που διαθέτει. Θα πράξουμε το καθήκον μας ώστε, όπως συνέβη πολλάκις, στο παρελθόν, να μείνουν μακριά απ΄ τον τόπο μας, οι συνεργαζόμενοι, επισκέπτες-κουβαλητοί σωτήρες, κάθε αποχρώσεως, που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, κι αντιστρατεύονται, ευθέως -βάναυσα, προβοκατόρικα και απροκάλυπτα- τις δημοκρατικές αρχές και αξίες των Ασπροπύργιων, την ηρεμία, την κοινωνική γαλήνη, την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας και του Θριάσιου πεδίου».

Ετικέτες
Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

 1. Κύριε Δήμαρχε,

  Μπορεί μέσω αυτής της εμετικής ανακοίνωσης να θέλετε να παρουσιαστείτε ταυτόχρονα και ως αντικειμενικός σχολιαστής και προστάτης της εύρυθμης και ήρεμης ζωής των δημοτών σας. Όλες και όλοι όμως γνωρίζουμε ότι πριν 1,5 χρόνο είχατε οργανώσει μισαλλόδοξη εκδήλωση ενάντια στους πρόσφυγες στο δημαρχείο σας με καλεσμένους βουλευτές και στελέχη της δεξιάς, της ακροδεξιάς και των ναζί νομιμοποιώντας τους ναζί της ΧΑ και τα γραφεία τους. Τότε μάλιστα που οι παραπάνω έκανε γυαλιά καρφιά το δημοτικό μέγαρο με τους τραμπούκους τους να αλληλοσφάζονται σε ένα υπερθέαμα στο κέντρο της πόλης μας. Τώρα δίνετε κάλυψη στους ίδιους κύκλους να λεηλατούν σπίτια και κορμιά συμπολιτών μας που τυγχάνει να είναι σκουρόχρωμοι, πακιστανοί, ρομά ή δε ξέρω εγώ τι άλλο έχει στο στόχαστρό της ο φασιστικός οχετός. Να ξέρετε ότι αυτά στο δήμο δε θα περάσουν και σύντομα η δημοκρατική πλειοψηφία της περιοχής μας θα δείξει τη δύναμή της ενάντια στις προσπάθειες εκφασισμού του Ασπροπύργου. Λίγο δίπλα στο δημαρχείο άλλωστε είδαμε γνωστούς σας με δυνάμεις της αστυνομίας(που αυτοί είναι αυτοί που ήρθαν με πούλμαν και λεωφορεία βασικά) να σπάνε χέρια και πλευρά συμπολιτών μας που απλά διαδήλωναν.
  Ο φασισμός δε θα περάσει.

 2. δείτε τις φωτογραφίες: https://www.facebook.com/pg/ergatiki/photos/?tab=album&album_id=1462242717179279

  Μοχάμεντ Αβζέλ, Αντνάν Αβζέλ, Αμπντούλ Λατίφ, Ασέκ Αλί, Ραντζά Ανσέρ, Ζία Ουλ Χλακ, Αζμί Ανουέρ, Ζισάν Ελάχι, Καμάρ Ζαμάλ…. όλοι εργαζόμενοι και κάτοικοι Ασπροπύργου.
  Αυτά είναι λίγα μόνο από τα θύματα της φασιστικής συμμορίας που κυκλοφορεί ανενόχλητη στην Γκορυτσά του Ασπροπύργου και ο Δήμαρχος Μελετίου δεν ξέρει και δεν είδε τίποτα. Όπως δήλωσε στην γεμάτη ψέματα ανακοίνωση του, δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από τις οργανωμένες φασιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών ούτε κατά αριστερών.
  Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που είναι και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, (Κ.Ε.Δ.Ε.) (να τον χαίρονται εκεί στην ΚΕΔΕ) θέλει να μας πείσει ότι ξέρει την πόλη και τη γειτονιά του, αλλά κατά τα άλλα δεν έπεσε στην αντίληψή του η ύπαρξη της φασιστικής συμμορίας και των επιθέσεων.
  Η αλήθεια είναι πως γνωρίζει πολύ καλά τις επιθέσεις αλλά κρύβει επιμελώς τους λόγους που τόσους και τόσους μήνες δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση, πόσο μάλλον να επιληφθεί, όπως θα έπρεπε να κάνει λόγω της θέσης του, των ρατσιστικών επιθέσεων ζητώντας την άμεση σύλληψη των ενόχων.
  Οι λόγοι που ο Δήμαρχο Μελετίου (και το γρ. τύπου του) πιάνεται στα πράσα να ψευδολογεί ασύστολα είναι ακριβώς γιατί ο εν λόγω τύπος και η παράταξή του έχει προσανατολισμό στον ακροδεξιό χώρο, με στράτευση κατά της αριστεράς. Είναι χειροκροτητής των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν σπείρει τη φτώχεια, την ανεργία και την βάρβαρη εκμετάλλευση σε κάθε γωνιά της περιοχής του. Και αυτός ο ίδιος ο Μελετίου είναι συνυπεύθυνος για τη φτώχεια και την ανεργία στην περιοχή του. Είναι ένας από αυτούς που επιχαίρουν με τα ψίχουλα των λιγοστών προσλήψεων ωφελούμενων, όταν η νεολαία συντρίβεται στην ανεργία. Αυτός και αντιδήμαρχοί του καταδίκασαν το κόσμο της γειτονιάς να είναι αποκλεισμένος με άθλιες συγκοινωνίες, με ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές, την ώρα που στενάζει από την ανεργία.
  Η Γκορυτσά γνωρίζει από προσφυγιά και γι αυτό καμιά φασιστική ομάδα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πουθενά. Οι κάτοικοι της Γκορυτσά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργαζόμενοι, άνεργοι και παραγωγοί, άκουσαν τα μεγάφωνα των αντιφασιστών να καλούν σε μαζική συμμετοχή, στην Γενική Απεργία, στις 17 Μάη και σε καταδίκη από όλους των φασιστικών επιθέσεων κατά των μεταναστών εργατών γης. Αρκετοί από αυτούς χειροκρότησαν τους αντιφασίστες, πήραν τις προκηρύξεις και κατήγγειλαν απερίφραστα τους φασίστες.
  Ας απαντήσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή αν δρα ή όχι συμμορία φασιστών στην περιοχή. Η δουλειά της δημοτικής αρχής δεν είναι να συγκαλύπτει την δράση της φασιστικής συμμορίας αλλά να την καταγγείλει και να απαιτήσει από την Αστυνομία να την συλλάβει εδώ και τώρα. Να απαιτήσει να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήριο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι οργανωτές των ομάδων κρούσης.
  Ακριβώς γιατί Δήμαρχοι σαν τον Μελετίου επέτρεψαν στις περιοχές τους την ύπαρξη τέτοιων συμμοριών, αν δεν συνεργάζονται κιόλας, γι’ αυτό και θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Το Σάββατο 13/5 τα θύματα των επιθέσεων κάλεσαν σε μια μεγάλη κινητοποίηση αποδεικνύοντας στην πράξη την ύπαρξη της φασιστικής συμμορίας, την συνενοχή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου που δεν έχει κάνει ούτε μια σύλληψη για τις εκατοντάδες επιθέσεις με πάνω από 50 τραυματίες όλους αυτούς τους μήνες, αλλά και τα ακραία ψέματα του Δήμαρχου Μελετίου που νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει από τις ευθύνες του βγάζοντας μια παροιμιώδη σε ψέμματα ανακοίνωση.
  Δεν σταματάμε εδώ θα μας βρουν μπροστά τους στις μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν την επόμενη περίοδο στην περιοχή. Θα μας βρουν όμως, πρώτα και κύρια, μπροστά τους στην μεγάλη Πανεργατική Απεργία αύριο Τετάρτη 17 Μάη .
  Οι εργάτες γης του Ασπρόπυργου θα διαδηλώσουν θα κατέβουν στην αυριανή Πανεργατική Απεργία με τα πανό τους, μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την ΚΕΕΡΦΑ στην προσυγκέντρωση 10.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος. Να είμαστε όλοι στο πλευρό τους. Μαζί με το 4ο μνημόνιο αύριο στην Πανεργατική απεργία διαδηλώνουμε και ενάντια στο ρατσισμό, τους φασίστες, στην αστυνομική αυθαιρεσία που τους κάνει πλάτες αλλά και απέναντι σε δημάρχους των μνημόνιων, της φτώχειας και του ρατσισμού όπως ο Μελετίου.

  Δείτε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: http://www.antiracismfascism.org/index.php/racism-fascism/item/2149-o-dimos-aspropyrgou-na-apaitisei-tin-dialysi-tis-fasistikis-symmorias-kai-oxi-na-psevdologei-kata-tou-antifasistikoy-kinimatos

 3. κε.Μελετίου όσο πάνε να σε γεμίσουν με ανυπόστατες κατηγορίες τόσο θα σε γεμίζουν με ψήφους όλοι οι άλλοι . Αυτοί που μας γράφουν τα ονόματα των πακιστανών που κάποιοι τους έδειραν , δεν μας γράφουν τα ονόματα των Ελληνίδων που βιάστηκαν (!) , που την σκότωσαν για μια κάμερα(!) και πολλά άλλα. Όχι κύριοι !!! τα πράγματα δεν είναι έτσι , ο κάθε δήμαρχος δεν είναι ΜΑΤ Ή Αστυνομία.
  Όταν καίγαναι μια έγκυο γυναίκα στην Μarfin, στο κέντρο της Αθήνας ,γιατί δεν ρίχνατε ευθύνες στον δήμο Αθηναίων που δεν ήρθε να πάρει τη μολοτοφ απο τα χέρια ? έχετε κανα άρθρο να μας δείξετε για αυτά που λέτε? ,γατι μπορει να εχω και λαθος Σας πονάει, που με τα ψέματα σας έχετε μείνει μόνοι σας και θέλετε για να διαδηλώσετε τους Πακιστανούς. Για τους άπορους του Τόπου μας τι κάνατε τόσα χρόνια κρίσης ή και την κρίση ο Μελετίου την έκανε? γιατι με το μερος των πακιστανών είστε και καλα κανετε, με το μερος του ασπροπυργου γιατι δεν είστε ? Βέβαια, φαίνεται οτι έχετε πολίτικες αντιπαλότητες με το Μελέτιου αλλά εμείς οι πολίτες κοιτάμε τα αποτελέσματα στη πόλη μας όχι τα αποτελέσματα των εκλογών .
  Ο Μελετίου εμένα μου έσωσε την οικογένεια μου απο 7.000 μετανάστες, που όποτε θα θελανε θα καίγανε το Hot Spot στη Γκοριτσα, θα βάζανε φωτιά όπως στη Χίο ,δίπλα απο το σπίτι μου. Δεν ανήκω σε κόμμα , ξέρω να ζυγίζω τα πράγματα και τους ανθρώπους . Ο παντελονατος φαίνεται, αυτό μονο.

 4. Γεώργιος Ιωαννίδης,οσο εισαι κατοικος Ασπροπυργου αλλο τοσο ειμαι και εγω…
  Επαγγελματιας σχολιαστης εισαι,εγκαθετος της χρυσης αυγης που πληρωνεται για να χυσει το φασιστικο-ρατσιστικο δηλητηριο,με ανακριβειες,ψευδη πασπαλισμενα με αυθονο γκεμπειλισμο.
  Αξιος ο μισθος σου φασιστακο……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Close