ΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία της Δυτικής Αττικής με στόχο την μείωση των απορριμμάτων

Την περασμένη Παρασκευή, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε, στην Ελευσίνα, συνάντηση εργασίας με αντικείμενο το πρόγραμμα διαχείρισης – ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου χαρτιού των σχολικών μονάδων της περιοχής, με τίτλο «Έλα στον κύκλο μας».

Ανοίγοντας την συζήτηση ο κ. Βασιλείου τόνισε πως με την σημερινή συνάντηση – σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού – ουσιαστικά απαντάμε στο πως θα εφαρμοστεί ο εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων,  που ψηφίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο

Την εισήγηση έκανε η κ. Σοφία Κορωναίου, μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειακή Σύμβουλος, όπου ανέπτυξε λεπτομερώς το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από τον ΕΔΣΝΑ και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις, επίσης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα να εκτρέπουμε από την ταφή καθαρό προϊόν, με στόχο την ανακύκλωση του, στην προκειμένη περίπτωση το χαρτί θα αξιοποιηθεί για την παραγωγή χαρτιού με το σύστημα Braille (χαρτί ειδικό για την ανάγνωση από άτομα με προβλήματα όρασης).

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης,  οι Αντιδήμαρχοι Ασπροπύργου κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης και κ. Παντελής Σαββίδης, η Αντιδήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, κα Ιωάννα Αδάμ, ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων κ. Σταύρος Φωτίου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ελευσίνας το παρών έδωσε ο κ Αναστάσιος Χρηστίδης και τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο τομέας της Παιδείας εκπροσωπήθηκε απο τον κ. Αναστάσιο Μαυράκη, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/βάθμιας Δυτικής Αττικής, την κα Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/βάθμιας Δυτικής Αττικής, τον κ. Πάνο Μπεγέτη, υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και την κα Ελένη Ρήγα, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε την πραγματοποίηση δύο συγκεντρώσεων ενημέρωσης των πολιτών, σε όλους τους Πολιτιστικούς και Εξωραϊστικούς συλλόγους, αλλά και στις εταιρείες της περιοχής της Δυτικής Αττικής, για το κλείσιμο της χωματερής

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων με τελικό στόχο το κλείσιμο της χωματερής στην Φυλή. Επιπλέον αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο συγκεντρώσεων ενημέρωσης των πολιτών, σε όλους τους Πολιτιστικούς και Εξωραϊστικούς συλλόγους, αλλά και στις εταιρείες της περιοχής της Δυτικής Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ