ΤΟΠΙΚΑ

Ανεπαρκή τα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου Αχαρνών

dimarxeio axarnwnΟι μακροπρόθεσμες οφειλές του Δήμου ανέρχονται στα 55 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 αφορούν δάνεια και τα 15 είναι υποχρεώσεις του Δήμου προς προμηθευτές, εργολάβους και ασφαλιστικά Ταμεία.

Με έναν κόμπο στο λαιμό έγινε η ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών , κατά την 25η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014. Στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, ο Δρ Γεώργιος Γαλανός, Οικονομολόγος, Λέκτορας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Κατά την αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες οφειλές του Δήμου ανέρχονται στα 55 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε υποχρεώσεις από δάνεια και τα 15 εκατομμύρια ευρώ είναι υποχρεώσεις του Δήμου προς προμηθευτές, εργολάβους και ασφαλιστικά Ταμεία. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων, τα οποία, αν υπολογιστούν, εκτινάσσουν τις συνολικές υποχρεώσεις, καθώς επίσης και χρέη από δικαστικές αποφάσεις και απαλλοτριώσεις που βρίσκονται στις αρχικές δικαστικές κινήσεις. Ενώ οι απαιτήσεις του Δήμου από τρίτους φτάνουν στα 20 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 70% έχει μεγάλη επισφάλεια. Και παρά τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιών, η είσπραξη των ποσών αυτών συναντά σημαντικές δυσκολίες, δεδομένου ότι ορισμένες από τις οφειλές αυτές προέρχονται από προηγούμενα έτη καθώς δεν εισπράχθηκαν από τις τότε δημοτικές αρχές. Από την ανάλυση ακόμα προέκυψε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς το σύνολο των απαιτήσεων και των χρηματικών διαθεσίμων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις από την αρχή του νέου έτους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ